• başbakanın konuşmasında değindiği rabbidir.

    "yarın mahşer gününde rabbim bize soracak "o bebekleri gördün de ey türkiye cumhuriyeti başbakanı ne yaptın" diye. ne diyeceğim. 'siyaset yaptım mı' diyeceğim?"

    diyerek yarın bir gün kendisinin suriyeli bebeklerden sorgu sual edileceğinin işaretlerini vermiştir. peki kendisine sormak istiyorum allah'ınız roboski katliamını sormayacak mı? 13 yaşında, okulda olması gerekirken kafası pres makinesinde ezilerek ölen ahmet'in hesabını sormayacak mı? ardından "ben bilemem" dediğiniz metin lokumcu'nun hesabını sormayacak mı? tuzla tersanelerinde rutin haline gelen işçi ölümlerini, gösterilerde kafasını patlattığınız 17 yaşında kızın hesabını sormayacak mı? ayağı kayan polislerin vurduğu insanların, madenlerde güzel ölen işçilerin, mühimmat deposunda ölen askerlerin, daha aklıma gelmeyen ama eminim ki yüzleri sizin gözünüzün önüne hiç gelmeyen yüzlerce insanın, daha geçen gün reyhanlı'da ölen vatandaşlarımızın, bacağı kopan o çocuğun hesabını sormayacak mı sizin rabbiniz?

    başbakanım sizin rabbiniz neden size sadece suriyeli çocukların hesabını soruyor, gazzelilerin hesabını soruyor da arkasından "kadın mıdır kız mıdır bilemem" dediğiniz kendi vatandaşlarınızın hesabını sormuyor? mesela neden ırak'ta bir buçuk milyon insanın ölümüne sebep olan amerikan askerlerinin evlerine sağ salim dönmesi için dua etmenizin hesabını sormuyor? sizin rabbiniz neden sizin politikanızla örtüşecek şeylerin hesabını soruyor? yönlendirme mi var acaba? saygılar.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap