• bugün, 2007 yılında başvurusu yapılmış olan "1 mayıs'ta biber gazına maruz kalma ve polisten kötü muamele görme" hususunda, şikayetçilerin lehine olan kararını açıkladı aihm. kısaca, şiddet içermeyen sivil protestolarda biber gazı kullandığı ve polisler katılımcılara kötü muamele ettiği için türkiye'yi cezalandırma kararı alındı, ayrıca aihm türkiye'nin bu tarz kötü muameleleri soruşturmakta "yetersiz" kaldığını, bunları "yeterince" soruşturmadını belirtti. "yeterince"yi vurguluyorum, çünkü bu gezi şikayetleri için bir dayanak olacak, "ama 5 memur açığa alındı yeaaa" diye türkiye kendini savunamayacak, yırtamayacak.

    bugün itibariyle biber gazı ve polisin sergilediği muamelenin "insanlık dışı muamele" kapsamına girdiği yönünde alınan bu kararın diğer şikayetlerde de emsal olacağını düşünülürse, ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılabilir.

    bu emsal kararın çıkmasını, şikayetçi olup davalarında direnen zuhal subaşı ve ali çoban'a borçluyuz, kendilerine teşekkür ederim. sağolsunlar varolsunlar.

    şimdi rte düşünsün!

    ilgili karar linki http://hudoc.echr.coe.int/…earch.aspx?i=001-122175#{%22itemid%22:[%22001-122175%22]}

    edit: link düzeltildi.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap