2074 entry daha
  • bu saatten sonra kendisini kurtaracak tek şeyin apple car olduğunu düşündüğüm şirket. kısaca sebeplerini açıklayayım:

    + watch vs. yıllık 5-6 milyon satışa ulaşsa da yıllık cironun 200 milyar dolar olduğu bir şirkette pek bir anlam ifade etmiyor (wearable pazarının yüzde 60'ı apple watch'a ait deniliyor ama o da bir yere kadar)

    + apple music, icloud, itunes, vb. servisler de rakam olarak çok büyük bir anlam ifade etmiyor. back-end'de aws ve azure gibi yetkinlikleri de yok.

    + vr/ar ise en iyi ihtimalle oyun konsolu pazarına ulaşabilir. o da bence bir 5-6 yıl daha alır.

    bu durumda elinde bir tek apple car var. tesla vs.'nin çok daha önde olduğu bir gerçek olsa da hala daha herkese hitap edebilecek fiyatta bir elektrikli araba henüz ortada yok. tesla model 3'ten çok umutluyum ama tesla'da o büyüklükte bir tedarik zincirini yönetebilecek birikim yok. sadece hevesli öncü kullanıcıların ulaşabileceği bir markete sahip olur. yani tesla'nın üretebileceği bir araç ancak bugünkü bmw ve audi ayarında kalır.

    apple tarafından oluşturulacak olan araba ortalama bir alman arabası fiyatına satılırsa (opel, vw gibi) gerçekten çok büyük bir alıcıya ulaşabilir. üstelik bu sayede petrol ekonomisi gibi hem siyaset hem de çevre açısından çok pis bir dünyadan da kurtulmuş olabiliriz.
3065 entry daha
hesabın var mı? giriş yap