63 entry daha
  • "70 küsur sene önceki cihan harbi koşullarında bir ırka ve dinin mensuplarına sistemli, teknolojik (!) soykırım yapan bir ideolojinin peşinden gitmişken ve bunun hesabını uygar dünyaya vermemişken"

    birader cahilsen konusmayalim. ama sunlari bilmende yarar var;

    cahil oldugunu yazdim. almanca bi ton belge, yazi, makale veririm kaynak olarak ama yabanci dil bildiginden bile süpheliyim. senin kafandaki adamlara ayirdigim zamana yazik ama sunlari baskalari okur en azindan;

    konrad adenauer hükümetiyle birlikte holocaust tanindi. almanya son 70 senede bugünkü kurdan 72 milyar euro para ödedi yahudilere. tazminat miktari bu.

    su an dünyada yahudilere en cok pozitif ayrimciligin uygulandigi ülke almanya.

    alman ceza kanunu 130.(3): 3) mit freiheitsstrafe bis zu fünf jahren oder mit geldstrafe wird bestraft, wer eine unter der herrschaft des nationalsozialismus begangene handlung der in § 6 abs. 1 des völkerstrafgesetzbuches bezeichneten art in einer weise, die geeignet ist, den öffentlichen frieden zu stören, öffentlich oder in einer versammlung billigt, leugnet oder verharmlost.

    ne diyor burda biliyor musun?

    kim ki nazi almanyasi zamaninda islenen suclari kamuya acik/kapali alanda inkar eder veya masumlastirirsa, 5 seneye kadar hapis cezasi ve para cezasiyla cezalandirilir.

    almanya yasa yapmis, bugüne kadar yahudilere 70 küsür milyar euro tazminat ödemis, cikmis dangalak, dünya'ya hesabini vermemis diyor, bi siktir git ya..
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap