• alman posta servisinin bir hizmetini (bkz: packstation) kullanmak icin siparis ettiginiz kartin eve gelmesi. postacinin pasaportunuzu ve/ya vizenizi gecerli bir kimlik olarak kabul etmeyip alman kimligi sormasi. paket ve siz orada olmaniza ragmen paketi alamamaniz. postacinin "size teslim edemedigim icin paketi postaneye birakiyorum. gerci kimliksiz oradan da alamayacaksiniz" deyip gitmesi.

    yogun isyan üzerine edit: ben de postacinin pasaportu kimlik olarak kabul etmemesinin yasal olmadigini düsünüyorum ama sorun benim kimligimi kontrol eden postacida degil, cünkü bu adam o kimligi kabul ederse basinin agriyacagini biliyor. adami suclamiyorum. esas mesele bu id-kontrollü posta islemini düzenleyen birimde. adamlar ona sadece alman kimligini numarasi ve gecerlilik tarihiyle sisteme girersen bu paketi teslim edebilirsin diyor. adam da haliyle sisteme giris yapamadigi icin benim kimligimle bana kendi paketimi teslim edemiyor. telefonla görüstügüm dhl görevlisi kadin da postacinin paketi o sekilde teslim edemeyecegini dogruladi. ilk defa baslarina geldigini sanmiyorum. birkac telefon görüsmesi sonucunda bulabildikleri cözüm paketi bana id-kontrolü olmadan göndermeleri. bu da yeterince güvenli olmadigi anlamina geliyor. her halükarda bu durumu birilerine bir sekilde sikayet etmeyi düsünüyorum. hatta su hukuk sigortami yaptirmis olsaydim da dava etseydim diye bile düsündüm. telefonda adamlarla kavga ederken otobüste cüzdanimi unutmamla ortalik iyice bayram yerine döndü zaten. kisfmet.
  • burger king'deki türk calisanin türk müsteriyi baconli ürün siparis etti diye azarlamasi, satmak istememesi.
  • yilda kisi basi 110 litre bira icilmesi (gerci bu birkac ülkede daha yaklasik seyrediyor).
  • savas sirasinda ingilizler tarafindan özel bir bomba teknolojisi üretilerek yikilan barajin 3 ay icinde ayni ta$larla yeniden insa edilmesi.

    (bkz: dambusters) (bkz: möhnesee)
  • metroda sevgilinizle/arkadasinizla mutlu mesut otururken karisiniza gurbetci genc veya genclerin oturmasiyla baslayan turlu cesitli olaylardir.

    or: kiz arkadasla otururken iki denyonun sizin turk oldugunuzu veya turkce bildiginizi dusunmeden kiz arkadasiniz hakkindaki bilumum fantazilerini paylasmalari. akabinde sizden gelen "ne diyorsunuz ulan" tepkinizi anlamayip size turkce kufur etmeleri. daha sonra bunlarla vagon ortasinda kavgaya tutusmak. olayin sonunda sizin turkce bildiginizi anlayip ozur dilemeleri...
  • araba almaya gittiğinizde arabanın herhangi bir hasarının olup olmadığını sorduğunuzda dürüstçe söylenmesi.tabi satıcının türk marok polak vs olmaması şartı ile, alman arayınız..
  • birçok işyerinde (siemens, bmw, vw, vs.) dinlenme aralarında işçilere ücretsiz bira servisi yapılması.
  • 60-70 yaşlarındaki bir hanım teyzenin veltins içip stadyumda maç izlemesi.
  • alman teyzenin, bisikletine top carpti diye iki tane cocugu polise sikayet etmesi.
  • birinci dünya savaşında yenilip 10 yıl içerisinde dünyayı alt üst edebilecek güce tekrar sahip olabilmeleri, eğer hitler biraz söz dinleyebilse dünyayı ele geçirebilecekken ikinci dünya savaşından da yenilmeleri, almanya'da taş üstünde taş kalmadığı halde yine bir süre sonra dünyanın en güçlü ekonomilerinden birini oluşturabilmeleri...
    ne içiyorsanız halk olarak bize de verin lan biraz
hesabın var mı? giriş yap