• meshuuuur d'ascoyne ailesine gelin giden louis mazzini'nin annesi kocasini geride birakip bir muzisyenle kacinca, aile buyukleri tarafindan reddedilir. fakirlik icinde buyuyen louis, asik oldugu sibella kendisini alelade* buldugu icin reddedince, "azmeden adam"a donusur ve soylu ailesine tekrar kabul edilmek icin harekete gecer.
    louis'nin eski ihtisamli gunlere donebilmesi icin oncelikle "duke of d'ascoyne" unvani icin sirada bekleyen 8 aile buyugunu birbir oldurmesi gerekmektedir. ote yandan bir d'ascoyne'la evlenmeli, bu iki gorevi de basardiktan sonra keyif catmasi icap etmektedir.
    oldurulecek olan 8 d'ascoyne'un da sir alec guiness tarafindan canlandirildigi; louis mazzini rolunde dennis price'i, sibella rolunde "tuhaf bir elektrik yayan" joan greenwood'u, louis'nin (kocasini oldurerek dul birakip) evlendigi edith d'ascoyne rolunde "magrur" valerie hobson'u izleyebilecegimiz bu muazzam ealing studios filmi muhtemelen sinema tarihinin en guzel seri cinayet filmidir.
    buradan alec guiness (qui etes aux cieux)'a selam yolluyor, ayrintili bilgi icin size lutfen (bkz: alec guiness) diyorum. tabii bir doneme damgasini vuranlarin da hakkini yemeyelim: lutfen (bkz: ealing studios)
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap