88 entry daha
  • usta gitmiş. (bkz: #9290859) geçmiş olsun.

    sözlüğün bürokratikleşmesi, türkiyelileşmesi çok konuşuldu edildi. öyle çünkü. doğal dendi, büyüyen her şey gibi dendi. iyi de kardeşim, ben türkiye'den memnun, bürokrasinin hayranı bir bünye olaydım giderdim tapu ve kadastro müdürlüğü'nün yazışma kaydını okurdum.

    bürokrasi işleyişin tıkandığı yere elzemdir. herhangi bir ssk il müdürlüğüne git mesela, binadaki doksansekizbin kişinin doksanbini tedaviye, ilaca ya da yarım asgari ücret işsizlik aylığına muhtaç olduğu için oradayken; geriye kalan sekizbini sikindirik evraklarla ölmüş kayınçosunun emekli maaşını tırtıklama sevdasıyla gelmiştir. ssk'ya şarttır bürokrasi. bu yüzden doktorun yazdığı aspirinin parasını almak için kırkbeş kuyruğa girer, bu yüzden en ilgisiz konu için bile dedenin çanakkale savaşı'nda şehit düştüğüne dair nüfus kaydını gösterirsin.

    peki, sözlük bu kadar tıkanmış mıdır ki, bürokrasiyi bu kadar sıkmaya çabalasın? bilmiyorum. takdir sözlük yönetiminin. hiç bir şey diyemem. dükkan onların. beğenmeyen gider. kimseyi değerli saymıyorlar, formattan gayri. "bu gemi her zaman yolcu bulabilir" diye düşünüyorlar sanırım. yapacak bir şey yok bu sebeple.

    benim derdim burada ölmüş kayınçosunun maaşına göz dikenlerle. sözlüğü bürokrasiye itenlerle. sözlüğün, zâtında mevcut tüm bilgileri ihtiva etmesini hazmedemeyip bilgi olmayan döküntüleri, hakaretleri buraya dolduranlarla.

    ne kötü, sözlük nazmiye demirel'in seviyesini reddediyor inatla. burada paramparça oluyorum işte. nazmiye demirel gibi bir yazarın ne kadar kıymetli olduğunu farkedenlerle, sözlüğü çöplüğe dönüştürüp katı moderasyonu zorunlu kılanlar aynı kişiler. sen ve ben yani.

    nazmiye demirel gibi bir üstad açık açık shut down demişken, bununla ilgili bir farewell den öte laf söylenmeyişi mi dramatik, yok eğer laf edilmişse de sözlüğün bunun hangi başlıkta söylendiğini mümkün kılmayacak kadar çöple dolması mı üzücü bilemedim.

    gün be gün azalan sözlük keyfi, nazmiye demirel'in gidişiyle alabileceği en büyük hasarı almıştır. ve şu an sol frame altına gün içinde 22 entry girildiğini gördüğüm sözlük yazarının aletinde yazanlar türünde başlıklarla eğlenen yazarlar sayesinde giderek daha fazla hasar alacaktır.

    "nazmiye demirel kadar hayatın içinde yer alan bir insanı dahi soğutacak kadar hayattan uzaklaşan sözlüğü çöpe dönüştürenlere, benim nazmiye demirel'i okuma hakkımı elimden alanlara girsin bu yarrak" yazıyor benimkinin üstünde. ahı ahı ahı...
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap