4 entry daha
  • gelişen teknolojiyle birlikte son günlerde "emeğe saygı", "repleri görelim, "teraziyi unutmayalım" triosu yurdum insanının mükemmel flash yeteneğiyle tek bir çatı altında toplanarak şu şekle bürünmüştür:

    http://img354.imageshack.us/img354/6950/reppy0.gif

    paylaşım forumlarında kullanılan rep toplama amaçlı ilk gif çalışması olarak bilinen bu çalışmanın ardından bu konuda yetenekli(!) diğer forum gençleri de geri kalmamış, aşağıda görülen çalışmalarla olaya yeni bir heyecan, yeni bir soluk getirmişlerdir:

    http://img137.imageshack.us/img137/6694/repcw4.png

    http://img354.imageshack.us/…mg354/5658/rep2zx0.gif
    (bunun boyutu büyük olduğu için ibnelik edip açılmayabilir. alternatif link: http://www.flamencolife.net/images/rep2av2.gif)

    özellikle sonuncu çalışma "lütfen emeğe saygı duyalım, "sizden tek istediğimiz", "bir teşekkür ederim yazmak" ve "çok mu şey istedik?" şeklindeki dört ayrı animasyon ve her animasyonda kullanılan farklı tekniklerle bu alanda çığır açmış, kendinden sonraki benzeri çalışmalara örnek olmuştur.

    mesajın sonuna kuru kuru "emeğe saygı" yazmak yerine örneklerde görülen tarzdaki çalışmalar koyulduğunda toplanan rep puanında %24'lük bir artış görüldüğü* ve bu kayda değer artışın da paylaşımcıları cezbetmeye yettiği gelen haberler arasında.

    ayrıca bugün yaptığım az önceki araştırmalardan sonra randevu talep ettiğim ve bu talebimi ilk önce geri çeviren ancak üstelemem sonucu msn messenger üzerinden bir randevu koparabildiğim, adını vermek istemediğim bir paylaşım forumundan, yine adını vermek istemediğim bir üyenin klavyesinden dökülen şu cümleler ise işin ilginç boyutudur, madalyonun öbür yüzüdür:

    --- spoiler ---
    - kaç senedir paylaşım forumlarındasın?
    - beş yıl oldu. bu işin öncülerinden sayılırım.
    - peki nedir abi bu rep kültürü, biraz bahseder misin?
    - rep benim isyanımdı. şaka bi yana, aslında bunları açıklamamam lazım... kendi aramızda kullandığımız özel bir takım şifreler bunlar. rep, terazi falan... bu terimleri kimse bilmezken ben terazimde rep tartıyordum. ilk olarak dört yıl önce selami şahin'in albümlerini paylaştığım başlıkta kullandım rep lafını. çok tuttu. herkes mesajlarının sonuna eklemeye başladı. daha sonra rep lafı iyice ayağa düştü, forum kültürüne adını yazdırdı, hatta forum yöneticileri kişilerin profillerine aldıkları rep puanını falan da yazmaya başladılar. işte bu olaylardan sonra rep lafını bırakıp terazi kültürünü geliştirdim. peki neydi terazi? bana rep veren insanların verdikleri repler terazide birikiyor ve terazi ne kadar ağır çekiyorsa bu beni daha da motive ediyor, paylaşım için heveslendiriyordu. daha sonraları terazi lafı da ayağa düştü tabi. şu an hangi foruma girseniz bu iki kelimenin kullanılmadığı başlık bulmak imkansız gibi bişey... şu an yeni bir proje üzerinde çalışıyorum. en yakın zamanda yeni projemle forum ortamında çığır açmayı planlıyorum.
    - nedir yeni proje? merak ettim.
    - aslında bunu da kimseye açıklamamam gerekir, gizli şeyler bunlar... ancak seni sevdim, senden zarar gelmez. öncelikle, sistemin adı "reptocep". bu sistem sayesinde aldığım repler, kontör olarak telefonuma gelecek. şu an konuyla ilgili projeler sonuçlanmak üzere. turkcell, avea ve telsim ile görüşüyorum. turkcell ve avea konuya çok sıcak bakmasa da telsim ikna oldu gibi... yani yakında kokusu çıkar zaten... bundan sonra repmiş, emekmiş, teraziymiş, bu sayfa kapanacak. zira "reptocep" bomba gibi geliyor...
    --- spoiler ---

    evet, görüldüğü üzere forum kültürü yerinde duracak gibi gözükmüyor. sürekli yeni gelişmelere gebe olan bu kültürle ilgili çalışmalarım sürecek.

    (bkz: coming soon)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap