• portakalli, uzumlu, cukulatali, sade ve daha bir suru cesidi vardir. genelde kalin dikdortgen prizma seklinde yapilir. cok doyurucu ve lezzetli olmakla beraber tereyagiyla yapildigi icin oldukca kalorilidir.
  • amerikan ingilizcesi'nde pancake; argoda da yassi ve sarkik meme (kadinlarda).
  • bu oldukça basit ama lezzetli tatlının yapımı şöyledir;

    malzemeler:

    esmer şeker 80g
    tereyağı 60g
    margarin 40g
    yulaf 250g
    tuz bi çimdik *
    golden syrup 2 kaşık * *

    hazırlanışı:

    1. tereyağını ve margarini derin bir tavada eritin.
    2. esmer şekeri, 2 kaşık şurubu ilave edip, kahverengi oluncaya kadar karıştırın.
    3. yulafları ekleyin ve tekrar karıştırın.
    4. bir çimdik tuz ekleyin
    5. karışımı yağlanmış düz bir tepsiye serin.
    6. 220 derecede 18 dakika pişirin. (orta bölmede ve sürekli kontrol ederek)
    7. kızardığında çıkarın. (kızarmaktan ziyade aslında parlak bir kahverengimsi görüntü alıyor)
    8. 1-2 dk geçince, küçük porsiyonlara ayırıp soğuduktan sonra yiyin. *

    ben kahve eşliğinde yemeye bayılırım. otokontrolümüzü elimize alıp öyle yemek lazım, zira insan yerken "bu son,başka yemicem" deyip kendini kandırıyor.
  • memleketimizdeki onemli eksiklerden biri olarak tespit ettigim, muthis doyurucu, oldukca lezzetli, boyutuna gore uygun fiyatiyla; tum damak tadi beklentilerini karsiladigi gibi afrodizyak etkisiyle de nos tuplerini aktive eden kek/cikolata karisimi tatli.

    oyledir ki 6cm-2cm-1cm ebatlarindaki bir flapjack ac karnina yenildiginde, midede 1 somun ekmegi yaninda ciddi miktarda helva yenilmis hissiyati verir.
  • yaklaşık 3 yıldır yapmaya çalışıyorum her yıl en az bir kez denemem oluyor bu tatlı için ya da bisküvi mi denir artık neyse. hiçbirinde başarılı olamadım. ya şekersiz oluyor ya yulafı fazla oluyor ya meyvelerim dandik oluyor falan bu seferkini de çok tatlı yaparak flapjack serüvenimi burada bugün noktalıyorum. cidden bu konuyu adeta pişirme serüvenimin yüz karası haline getirdim. bir şeyi birincide yapamazsa ikincide mutlaka çok lezzetli yapabilen büyük aşçı icebergin hüzünlü dakikaları.. hepsi bu yulaflı at yemeği yüzünden oldu.

    özetle, saçma sapan ne olduğu belli olmayan tatlı yulaf.
  • en sevdiğim çizgi dizilerden. hele naneli larry'i nasıl unutabilirim? şeker karısına olan ilgisi,sevgisi.. hanımcılığı ondan öğrendik.
  • doğrusu kulakjacktir.
  • australya ve batı avrupa ya ait yulaf ezmesi ve ballı şekerli şurup (bkz: golden soup) ile tatlandırılarak yapılan müsli bardır. yakın dönemde spor yapanlar için de özel olarak üretilip (içerisine diet ise tatlandırıcı, ekstra protein ve vitamin konur) ülkemizde de müsli bar yada proetin bar adında satılmaktadır.
    amerika ve kanada da ise kalın pankeklerin üst üste dizilip üzerine şurup dökülerek yenen ve şurup haricinde bir ortak yönü olmayan flapjacks vardır
  • denizcilik temalı, cn çizgi-dizisi. çizgi diyorum ama stop-motion ve çizgi gibi karma animasyon teknikleriyle harikulade bir yapım. türkçe dublajı orijinal seslendirmesinden bin kat iyi. bazı bölümlerde ağzı açık bırakan cinsten konular da işliyor. ama bölümleri maalesef az* ve dağınık halde, ulaşılması güç
  • küçükken izlediğim kaliteli cn yapımı dizilerden biriydi. seslendirme hoştu. ayrıca kendi yalnizlığında boğulan yazar'ında belirttiği gibi çok adamı geren,rahatsız edici sahneleri olduğunu fark ettim büyüyünce. ayrıca bu dizinin adını hep kulak cek sanardım. flap olduğunu büyüyünce öğrendim.
    bu diziyle alakalı 4 adet bölümü çok iyi hatırlıyorum. diğer bölümlere göz gezdirsem onlarıda hatırlarım fakat hep aklımda kalan bölümler şunlar.
    1- - kaptan yosun veya flapjack'ın bıyık yarışmasına mı ne katıldığı bölüm vardı. sahte bıyık yapıştırıyorlardı yüzlerine.
    2 - flapjack balina annesinin (annesi gibi gördüğünü düşünürdüm hep) karın ağrısından dolayı midesine doğru iniyordu. midesinde bir adet yaşlı kadını yuttuğunu görüyordu. kadın orda yemek yapıyordu ve sıcaklıktan dolayı balina'ya ağrı yapıyordu.
    3 - bunların tam şeker adasına ulaştıkları bölüm vardı. benim için bir dönüm noktasıydı bu bölüm çünkü serinin ana amacını gerçekleştiren bölüm sayılırdı. flapjack ve yosun ay yüzeyinden aşağı atlayıp şeker adasına iniyorlardı. flapjack tükürüğü sayesinde az da olsa şekerlerin tadına bakabilmişti. fakat ayın çekim kuvvetinden dolayı geri çekilmişlerdi. yani tam ulaşamamışlardı ama flapjack tadına bakmıştı şekerin. sonunda amaçlarına ulaştıkları için sevinmiştim.
    4 - kaptan yosun'un şu şeker bardaki adamın karısıyla aşk yaşayıp kaçmaya çalıştığı bölüm vardı. ulan çok sayko bir bölümdü. çizgi filmde bir karakter bir adamın karısını kaçırıyor ve onla ilişki yaşıyordu lan. garip bir şekilde bu bölümde aklımda kaldı.
hesabın var mı? giriş yap