• yok bi de hayvanlara sormamislar hangi mamayi en cok seviyosun diye. gidip en ucuzunu almislar, atmislar onlerine. fakirsin sen zaten secme hakkin yok demisler. kopek muamelesi yapmislar resmen.
  • tersi de mümkündür. insanlara gıda yardımı yapıldığında "ama köpekler aç" diyen bir teyze de mutlaka çıkar.
  • her alisverise gidildiginde fazladan 5-10 lira vererek alinacak bir mamayi eve gidis yolunda saga sola koymayi fazla gorenlerin sictigi tespittir.

    yururken saga sola bakin biraz, hayvanlar toprak eseliyor yiyecek var mi diye. ac insan karnini bir sekilde doyurur eger fiziksel veya zihinsel engeli yoksa. onlara yardim edilmesin demiyor kimse ama sadece bir taraftan bakip "hayvanlara degil, insanlara yardim edin" demek de apayri bir kafa yapisi.
  • ülkemizin o kadar aç insan varken somali'ye veya başka müslüman ülkelere yardım etmesi kadar garipsemediğim durum.

    sonuçta ekşi sözlük olarak ülkemizin aç insanlarının doyurmak için sürdürülebilir bir yardım yapamayız. insanlarımız için devlet gibi daha güçlü ve aslında amacının da tam olarak bu olması gereken bir yapının bunu yapması gerekir. insana yardım etmek ise amacın türkiye olarak, bu niyetini öncelikle kendi ülkendeki insanların karnını doyurmak için organize etmelisin diye düşünüyorum.

    küçük çaplı örgütler ise güçleri yettiğince maksimum faydayı sağlamaya çalışmalıdır. barınaklara yarım etmek buna güzel bir örnektir.
  • hayvansal içgüdünün sonucudur,

    hep bu maymundan geldik diyen, ateist, kemalist, batı özentisi, kokoş takımının uğraşları bunlar!

    aşık oldum havalarında gezip aldatılınca insanlardan nefret ediyorum diyen bu zevat ilgi alakayı hayvalara çevirir!
  • insanlar aç, hayvanlar aç, çocuklar yetim, dünya susuz, ormanlar ağaçsız, okullar öğretmensiz, yapılar korumasız, denizler kirli, yaşlılar sahipsizken insanların yaptığı iyi niyetli yardıma dil uzatmaktan yeğdir.
  • fatih altayli da boyle dusunuyorsa, yardim dogru yere gitmistir. hayirli olsun.
  • doğru olandır.

    aç insanlara yardım edecek kurumsal organizasyonlar mevcuttur. mesela ülkemizde inanılan hakim dinde bu yönde emirler mevcuttur. madem %99'u da bu dine inanıyor, o halde aç insan kalmamalıydı.

    barınakta soğukta titreyen 3-5 zavallı köpeğe yardım etmek ise asıl erdemdir. korunmaya muthaç olanlar da onlardır.

    bir de şu var;

    (bkz: komşusu açken köpek olan eve melek girmez)
  • hayvanların doğal ortamını sikip attıktan sonra ''ama onlar sokaktan bulur yeeaa'' diyen organizma haykırışıdır.

    her tarafı beton olan bir şehirde, kış ortasında hayvanların yiyecek bulması o kadar kolay değil. bunu dile getirebilme şansı da yok. ama sen tabağında kalan yemeği hayvanlara vermeye bile üşenirken, verenlere de mani oluyorsun.

    ailemdeki hemen herkes hayvan koruma gönüllüsü. yaşadığımız muhit genelde evinde hayvan besleyen insanlardan oluşmasına rağmen sokağa koyduğumuz mamadan bile rahatsız olan var. neymiş efendim otoparkta arabaların üstüne çıkıyorlarmış, neymiş aç insanlar varken niye hayvan besliyormuşuz! bu amın feryadı zihniyetin işi gücü laftır. hayatında sokağında gördüğü aç insanı iki lokma yemeğe çağırmamıştır.

    hayır ben belki hayvanları insanlardan daha çok seviyorum, sanane amına koyım.
  • parks and recreation adlı dizideki april karakteri, barınaktaki hayvanlarla ilgili bir bölümde bu konuyu çok yerinde bir şekilde şöyle özetler:

    "they should be awarded for not being people. i don't like people."
    (meali: insan olmadıkları için ödüllendirilmeliler. insanlardan hoşlanmıyorum.)
hesabın var mı? giriş yap