• bir twitter kullanıcısının istanbul metrosunda şahit olduğu taciz olayını delilleriyle birlikte ifşa etmesi.

    https://twitter.com/…skan/status/873258071128190977
  • tipine baksan adam sanırsın. yazıklar olsun . bir de fotoğrafı çeken kadını takip edip '' sil o fotoğrafları oruçluyum ben'' demiş. güler misin ağlar mısın?

    kimseden utanmıyorsan parmağındaki yüzükten utan be. adi herif.

    edit : suratının belli olduğu fotoğrafı silmiş. fakat ben aklıma kazıdım. birgün metroda denk gelirsem daha beterlerini kendisine yapacağım.
  • yürekli kızımızı tebrik ediyorum. olay kendi başına gelmemesine rağmen birçok erkeğin bile gösteremeyeceği yürekliliği göstermiş. rica ediyorum kızlar böyle durumlarda bir köşeye sinmeyin olabildiğince sesinizi çıkarın. ayrıca beden gücü daha yüksek erkekler bence sizde birkaç fiske vurabilirsiniz böyle yaratıklara. tutulan oruçtan 50 kat fazla sevap alacağınıza eminim.

    edit: o elin orada durması anormal bir durum, hiç mi metroda uyumadınız. adam aleni kızın bacağına dokunuyor ve bunu ifşa eden kızın dikkatini yeterince çekmiş. bu duruma maruz kalan kız ses edememiş. edemez, bende edememiştim. birkaç sene evvel metrobüste yolculuk yaparken çok yorgun olduğum için uyumuştum ve yanımdaki yaşlı adam sürekli bacağıma dokunuyordu. tacize uğramadığınız için bilemezsiniz o an algılayamıyorsunuz önce ama sonrasında kendinizi inanılmaz kötü hissediyorsunuz. bir tutukluk anı olup ne yapacağınızı da kestiremiyorsunuz.
    yine taksim meydanında çocuğun biri kalçama dokunmuştu ve çocuk yürüyüp gittikten sonra neden bağırmadığımı ya da vurmadığımı anlayamamıştım.

    elbette bende gereksiz ifşa olaylarının yaşandığını biliyorum ve buna karşı durmaya çalışıyorum ki geçmiş entrylerimde bundan bahsetmiştim. benim fotoğrafta gördüğüm zararsız bir uyku hali değil.
  • haklıyken haksız duruma düşürecek ifşadır.

    fotoğraflarda elini oturduğu yere koymuş uyuyan bir adam ve yanında kadın var. fotoğrafı çeken kişi adamın uyuyor numarası yaparak, parmaklarını hareket ettirmek vasıtasıyla kadını taciz ettiğini ileri sürüyor. fakat tekrar etmek gerekiyor ki biz yalnızca eline yere koymuş, uyuyan bir adam görüyoruz. o telefonda video yok muydu?

    şimdi çıkıp da salakça; tacizciyi mi savunuyorsun diyecekler olabilir. tamam da ben bu adamın tacizci olduğunu nereden bileceğim. ya fotoğrafı çeken kişi ile hasım ise, ya kestiği erkek karşılık vermedi diye manyakça işler yapan biriyse, ya şöyleyse, ya böyleyse...

    sırf kendisinin haklı olduğunu düşünüyor diye, sözüne güvenilir diye var olan kanunlar yerine kendi kanunlarını işleten birileri size de tanıdık gelmiyor mu? en çok eleştirdiğimiz şey bu değil mi?

    dahası adam gerçekten sapık olsa dahi, kanıt olmadığı için fotoğrafı çekip, internete veren kişiyi mahveder. tacize uğrayan kadın inmiş, sen ne halt etmeye kendi kendine iş çeviriyorsun. kadın oradayken bağırıp çağırsana, kadını şikayetçi olmaya zorlasana! yok en olmayacak şekilde çıkmak ve yanlışı yanlış ile çözmek adetten oldu.
  • ne kadar iğrenç olsa da kesinliği kanıtlanmadıkça yorum yapmaktan çekindiğim olaydır.

    edit: adamın tacizci olup olmadığını bilmeden ifşalamak, linç etmeye kalkışmak çok normal değil. olayın asıl karakteri olan kızın söylemlerine ihtiyaç var. keşke kız tepki gösterseydi.
  • "orucluyum" demis bir de. ulan kafayi yiyecegim. adam sirf bununla "hee tamam ya o zaman" deyip gitmesini bekliyor herhalde ifsa eden kizin.

    madem insanlari taciz edecek kadar sapiksin ve gunahtan korkmuyorsun, o zaman oruc neden be amin oglu?

    bir de twitter'daki "at yalani s*keyim inanani" yorumlari var. hemen dosemisler altina "bana denk gelmiyo ki boyleleri", "agzina vursaydin keske", "ben olsam dayanamaz dalardim"... insanlari bilmesek...
  • fotografa bakarak adamin elini sonradan oraya sokmadigi anlasiliyor. yanina oturan kadin bunu bilerek oturmus gibi anladim. erkek halime ya o koltuga oturmam ya da uyarip elini cekmesini isterim. ama gel gor ki eleman vaziyetten fayda sagliyorsa ifsa edilmesinde en ufak bir sakinca gormuyorum.
  • okuyorum, okuyorum, hiç bir şey anlamıyorum.

    tamam, anladım ama bir noktalama işareti kullan ki bize de kolaylık olsun.

    olay çok berbat.
  • iğrenç olay. burada bazı yazarların, adamın elinin orada, gergin vaziyette durmasını normal değerlendirmesi çok komik. adamın sol kolu uyuyor olsa o kadar gergin durmaz. kadın oraya bilerek otursa bile kolunu çeker normal bir insan. çünkü o kol "normal" durmuyor orada.
  • bu fotoğraflardan taciz falan anlaşılmaz. yok yere insanları suçluyorlar. adam kıza temas bile etmemiş. kız da zaten şikayet etmemiş. bi tane fenoluk peşinde koşan kezban prim yapma derdinde, başka bir şey değil.

    illaki taciz aranıyorsa, suçsuz bir insanı habersizce fotoğraflayıp iftira atmaktan olur o.

    edit: orada taciz olmamıştır demiyorum. gördüğüm fotoğraflarda herhangi bir taciz yok diyorum. belki de 10 saniye sonra adam kızı okşamaya başlamıştır bilemem. ama anlamsız 1-2 fotoğrafa ve prim peşinde koşan kezbana inanıp insanları lekeleyecek de değilim.

    şurada video'sunu çektim diyor, koysun görelim, en çok küfrü biz edelim: https://twitter.com/…skan/status/873294127709990915

    edit2: dun bu kezbanin 9 bin civarinda takipcisi vardi, bugunse 12 bine yaklasmis. iste butun olay buydu.
hesabın var mı? giriş yap