• ktü tıpta askeri disiplinle yapılan eğitim öğretim çalışmasıdır. sabah ictimasını kaçırmanın bedeli gece nöbetidir. hasan komtan herşeyin üstündedir, mutlak güçtür o ne derse o olur. mantık yoktur mutlak disiplin vardır, önemli olan itaattir komtanlarımız bizim için herşeyi düşünüyordur. zordur bee...
  • tıp fakültesinin en heyecan verici stajıdır. poliklinikte çalışmak sıkıcı olabilir. ama henüz öğrenciyken doğum yaptırmak, gerçekleştirmek istenen en büyük hayaldir.
  • erkek doktorlar cinselliğe ısınsın, tahrik olsun diye yapılmayan stajdır.karşıdaki hasta 25 yaşında diri vücutlu, fıstık gibi olmak zorunda değildir.hele birilerinin göz zevkini tatmin etmek zorunda hiç değildir.
  • sagligimizin cok ama cok onemli bir kismina iliskin olarak "guven" duydugumuz adamlarin/kadinlarin yaptigi staj.

    hastasina porsumus, curumus post menapoz vajinalar olarak atifta bulunan doktorun donup kendine bir sormasi gerek, acaba ben bu meslegi niye sectim diye.

    insanlar size bedenlerini istismar edesiniz diye gelmiyor (evet, burada, stajyer doktor sifatiyla bu tur yorumlar yapmak hastanin bedenini istismar etmektir).
    insanlar size kendilerini begendirmek icin de gelmiyor.

    bu nasil bir zihindir ki, kisinin varolusunun en onemli yapitasi olan "meslegi"nin nesnesine bu gozle bakabiliyor.
    bu nasil bir meslek ahlakidir ki, hastasindan bu sekilde bahsetmek son derece dogal bir seymis gibi detayli tarif verebiliyor insanlar hastalarinin vajinalari hakkinda. hem de vak'a sunmak icin falan degil; bildigin "tassak gecmek icin".

    madem kadin bedeni hakkinda boyle bir algin vardi, neden porno sektorunde bir is ayarlamadin kendine?
    diledigin kadar abuk subuk yorum yapardin iste, hic degilse sana, tip bilginden dolayi ihtiyaci olan kadinlarin bedenlerini rahat birakirdin.

    insan meslegine ve isinin nesnesine saygi duymamissa, kendine saygi duyabilir mi? veya, sirf babasi istedi diye boyle bir bolume girer mi insan?

    kadin bedenini bu sekilde istismar etme hakkini nereden buldugunuzu bilmiyorum ama, annemi de kizimi da sizin gibi doktorlarin eline birakmak zorunda kalmam umarim hicbir zaman.

    turkiye'nin harika gelecegisiniz.
  • ben bu staji yapan stajyerlerle dogumumda karsilastim. cok kalabaliklardi. ben diyeyim 5 siz deyin 10 kisi vardi herhalde dogumumda. cünkü o günkü tek dogum/sezaryen vakasi bendim. o günkü tek sezaryen sinavini kacirmak istemeyen tüm stajyerler benimle birlikte dogumuma girdiler.

    evvela 10 saat kadar normal dogum icin bekledigim icin 10cm vajen acikligiyla son dakika sezaryenine tabi oldum. zannediyorum 10cm vajen acikligi vajenin tipini de büyütüyor olmali ki stajyerlerin konusmalari da bu yönde oldu. epidural anestezi etkisindeyken malumunuz dogumda olan her seyin farkinda oluyorsunuz, tüm konusmalari net olarak hatirliyor; hatta doktorla muhabbet edebiliyorsunuz. hal böyleyken dikisin önemli kismini bitiren doktor ameliyathaneden cikinca icerisinin senkardesler kiraathanesine dönüsüne de tanik olabiliyorsunuz.

    benim icin en azindan ne kadar büyümüs lan sasirdim falan dediler. yani hastasinin amini cürümüs pörsümüs, hastanin kendini de bir o kadar igrenc degerlendirmelere alanlari gördükten sonra allahtan bu kadar demisler diyorum.
  • bu stajda bayılan doktor adayları mevcuttur, kıraathane sohbetleri kapsamında yarılarak anlatılmışlığı vardır.
    açlık, o günkü uykusuzluk gibi durumlar sıralansa da, kürtaj esnasında çıkan sesler bayılmanın asıl sebebi olarak kayıtlara geçmiştir.
    doktorlar güzel kıraathane muhabbeti yapar; iyi, akıllı, düzgün, sempatik doktor adayları kahveye gitmez, kıraathane muhabbeti yapmaz, tamamen zandan ibarettir.
  • daha 21 yaşında bi bayanın over kanserinden ötürü daha çocuğu fln yokken 2 overi, uterusu ve tubaları dahil herşeyinin alındığına şahit olduktan sonra depresyona girme sebebi olan stajdır.. *
  • her doğum eylemi notunu okuyunca ben doğuruyormuşum gibi bi garip olduğum, kadınlara bir kez daha üzüldüğüm zımbırtı. *
  • türkiyede'ki pek çok fakültede kadın doğum sözlüsü ile sonlanır.
  • tıp fakültelerinde yeterince iyi anlatılmayan tus dershanelerinde anlatıldıktan sonra ne kadar zor olduğu anlaşılan stajdır
hesabın var mı? giriş yap