• karizmayi koymak, karizma yapmak gibi gunluk deyislerin (karizma kelimesi her ne kadar turkce olmasa da) turkce'deki dogru soyleyis bicimidir.
  • öncelikle basurun azmış gibi yürüyeceksin. tepeden bakacaksın. karı kız tayfasına yavşakça bir aşağılamayla yaklaşacaksın. bayılırlar sana. herşeyi biliyormuş gibi yapmak yetmez. her kavramı ve her buluşu sen ortaya atmışsın, sen icat etmişsin gibi konuşacaksın. cahillik karizmatik olmanın ön şartıdır. azıcık entelektüellik ise tuzu biberi. yok ben kitapları yalamış yutmuş adamım diyorsan koyver gitsin. karizmayı anca içinde hissedersen öğrenebilirsin o zaman kaç santim olduğunu. tevazunda bile böbürlenme olacak. bunları yap gel, sana "kadir *bi siktir git ya" fıkrasını da anlatacam. sonra bu entry'yi okuyunca, hemen "sözlükçülerin aslında demek istedikleri" başlığına koşmayacaksın. kırarım kemiklerini. benden akıllısını, benden yakışıklısını, benden kabadayısını tanımam arkadaş ona göre.
  • insanın kendisinin karar vermesinden ziyade, çevresindekilerin kendisine olan tutumuyla belirlenir.
  • "a man should look as though he has chosen his clothes with intelligence, put them on with care and then forgotten all about them." hardy amies``
  • ımkansızları imkanlı kılan durum. doğuştan gelen bir özellik. eşofmanın üzerine ceket giymek (ceket kot olmasına rağmen) bile eğer o kişide abes durmuyorsa, saygılar deyip çekilmek düşer.
  • karizmatik olunmaz karizmatik doğulur sözünü bilmeyenlerin daha çok yazıp çizeceği başlık:) ama illa da ben karizma olacağım diye tutturanlara karizmatik olmak , karizmatik olmanın yolları gibi içeriklere bakmalarını önerelim belki tutar:)
hesabın var mı? giriş yap