• (bkz: milo)
  • 25 yaşındaki myles macinnes'in elektronik müzik / downtempo grubu.

    mylo'nun ilk albümü destroy rock & roll 2004'de yayınladı ama albümle aynı isimli parçasını çok daha önceden jockey slut'ın meşhur disco pogo for punks in pumps albümlerinden birinde (altıncısında) dinlemiştik. rock enerjisi ile dans müziğinin eğlencesini çok güzel birleştirmiş bir parça.

    mylo hakkında sağda solda iskoçya'nın röyksopp'a cevabı gibi klişe laflar duymuştuk ama müziği dinleyince insan gerçekten haksız değilmiş bu söylenenler diyor. yani direk bir taklit veya cevap olma çabasında değil tabiki ama vediği tadlar itibariyle aynı güzel şeyleri hatırlatıyor. bir yandan oldukça pop ve rahat ulaşılabilir bir müzik, norveç ve iskandinav elektronikçilerini andırdığı kadar fransızların filter-disco / daft punk'vari gruplarını da andırıyor ama tabi hiçbirinin taklidi gibi de durmuyor. diğer taraftan da olabildiğine orijinal fikirler de içeriyor. oldukça başarılı bir albüm zira başka pek birşeyi düşündürmeden ilk dinleyişte eğlenirebiliyor.

    bu arada, mylo sadece bir stüdyo grubu olarak kalmamış, bu güzel elektronik sesleri canlı olarak da sahneye taşıyorlar. bu sene glastonbury'de dance tent'de çalmışlar, ayrıca yine bu yaz ünlü big chill'de çalıyorlar (hatta daha kesin olarak, dün çaldılar) ve t in the park'ta da çalıyorlar. bir aralar fabric'te de çalmışlar (google'ın yalancısıyım valla). her halikarda, takip edilmesi gereken bir grup diyoruz, remixleri falan ne varsa bulalım edinelim.
  • drop the pressure adli süpeerr sarkinin yaraticilari.
    ayrica "elektronik(ten) muzik olmaz!" diyenlere, sabah-aksam ac karnina dinletilmesi farz olan grup.
  • drop the pressure la (ki iğreniorum diorum şu vocoder denen meretten ama gene hoşuma gitti allah canınızı almasın e mi) ol taym çart'ları altüst eden mylo'nun bir de plak şirketi var, tazecik daha.

    http://www.breastfed.tv/
  • mylo'nun albümü (destroy rock and roll) yakında sony tarafından yeniden yayınlanacakmış. sony sanatçı ile anlaşmasını imzalamış bile (turne programı bile bu yüzden değişiyor). yakında müzik marketlerimizde mylo albümlerini görürsek şaşmayalım yani (dünya ile aynı zamanda olur umarım).

    bu arada, mylo remixleri ile ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor, mylo'nun remix yaptığı son sanatçılar arasında the killers (somebody told me), scissor sisters (mary) ve the egg var.

    mylo'nun bir de plak şirketi var, breastfed, ortağı linus loves ile kendi havalarında güzel müzikler yayınladıkları şimdilik ufak bir plak şirketi...
  • ilgilenen için, elinden çıkan remikslerin (eksik) 1 listesi:

    annie - chewing gum
    kylie minogue - i believe in you
    the killers - somebody told me
    amy winehouse - fuck me pumps
    elton john - are you ready for love?
    sia - breathe me
    the egg - wall
    aloud - rocky xiii

    ve son olarak, moby - lift me up
  • "motherfuckers gonna drop the pressure" kalıbını, 2005 ocak-mayıs setlerinin cogunda rastlayabileceginiz bir sample haline donusturen sıklıkla downtempo calısma yapan grup.

    krafty kuts sevenler varsa krafty kuts - 27.02.2005 essential ını dinleyerek farklı bir boyutta "motherfuckers gonna drop the pressure" tadabilirler.
  • mylo remix listesine ek, kendisi şu parçalara da remix yapmıştır:

    dark globe - feed
    the knife - take my breath away
    scissor sisters - mary
    the glass - hear the music
    linus loves - stand back
  • insanı mutlu eden musiki icra eden bir birey*...

    (kaynak: inrocks'da röportajını okuyan spleen kişisinin bildirdiğine göre; öyleymiş yani. grup değil, tek kişiymiş. ismi de myles macinnes imiş. iskoçmuş. 24 yaşındaymış... sahne adı mylo imiş bu myles'ın. canlı performans olunca grup halinde çıkıyorlarmış...)

    "paris four hundred" dinleyen ördeklerin kanatlarına kanat taktıkları ve de her türlü işlerini hemencecik, seri bir şekilde hallettikleri ve mutlu oldukları rivayet edilmektedir...
    kanımca mylo öyle bir müzik yapıyor ki insanı ev işi yapacak kadar enerjik kılarken; temizliğin sonrasındaki yeni partiler için de güzel bir "pre" olayı şeyediyor... deneyiniz, denettiriniz*.

    evet, yaşa maylo, çok güzel!
hesabın var mı? giriş yap