• bugün laiklik için ne yaptın checklistini incelerken gözüme ilişen uzun bir entryde dikkatimi çeken yargı. kafasından checklist oluşturup kendince dalga geçtiğini sanan bünyelerin bilinçaltı duvarlarında yankılanan tema.

    evet entry uzundu evet cımbızlama yaptım. fakat var böyle bir şey. arkadaşlar sanırım bu küfür ve fitne odağı şer oluşuma yalınklavye dalmış islam mücahitleri olarak görüyorlar kendilerini şizofren evrenlerinde. açıkça kafir d(iye)ememiş tabi ama sözlüğün ezici çoğunluğunu da "allah'a (x) biçimde inananın beynini sikeyim" diyenler olarak yaftalamak insafsızlık olsa gerek. inanan vardır inanmayan vardır. inanmayanların ezici kısmının "allah'a inananların beynini sikeyim" diye düşündüğünü sanrılamak bence psikiyatrinin alanına girmektedir. şimdi düşünün allah'a inanıyorsunuz ve bulunduğunuz ortamdaki insanların büyük kısmının beyninizin sikilmesi gerektiğini düşündüğü paranoyasına saplanmışsınız. allah acil şifalar versin. beyan açık. bu noktada çok şey denilebilir ama konsept limitleri var. daha çaylaklıktan yeni kurtuldum. geçiyoruz. ya hani bunlar muhabbet fedaileri idi? hani bunlar suizanda değil hüsnizanda bulunurlardı. hani bunlar iftira atmazlardı insanlara. (ateist nitelemesi elbette iftira değil ama ateistlerin "allah'a inananların beynini sikeyim" diye düşündüğünü iddia etmek açıkça iftiradır) hani bunlar.... ha evet takiyye forever.

    (bkz: #7020104)
  • "sözlükçülerin ezici çoğunluğunun katli vaciptir" önermesi için peşrev cümlesi olabilecek kanaat beyanı.
  • sozlukculerin yuzde 99u allahsiz kafirdir olarak matematige dokulebilecek onerme.

    bonus (bkz: bu ulkenin yuzde 99u musluman)
  • kalan ezilen azınlığın kafir olmamasına rağmen türkçeden habersiz olduğunu anlatan önermedir zira allahlı kafir diye birşey yoktur zaten kafirle allahsız aynı anlama gelmektedir, önermenin arapça yapılması daha iyi olacaktır
  • türkçe açısından bir garabet arz etmeyen önermedir. zira pekiştirme diye bir şey vardır. zaten olabildiğince bu sanrıya saplanmış paranoyak bir zihnin hissiyatını yansıtacak şekilde oluşturulmuştur. anlaşılması için hoş bir örnek verelim. örneğin tahammülsüz, kendini dinin sahibi sanan bir zat kara çarşafı eleştiren birini gördü ve galeyana geldi, o gazla "sus ulan allahsız! sus ulan kafir!" diye ünledi diyelim. işte bu söylemin önerme haline getirilmiş şeklidir. dii mi cevat abi? evet! bahsi allahlı bir şairle necip fazıl kısakürek'le kapatalım:

    "bülbüllere emir var; lisan öğren vakvaktan
    bahset tarih, balığın tırmandığı kavaktan."
  • dogru oldugu kabul edilse dahi cok da kotu sonuclar dogurmayacak durum...

    bunu anlamak icin soyle dunya tarihine donup kisa bir bakis atmak yeterli olacaktir. dunya tarihinde en cok kan allah adina akitilmis, en cok savasa allah adina cikilmistir... yani eziliyoruz diye yaygara yapip, ucuncu sahislara kendi inanclarini zorla kabul ettirmeye calisan, ezen, kesen hep allahlilar olmustur.

    bunu ben demiyorum tarih diyor...
  • doğruluğu su götürmez bir gerçektir. koskoca allahından bul başlığına yanlızca 13 entry girilmesi en büyük kanıtıdır.

    (bkz: osur osur ipe diz)
  • şevki yılmaz'ın berlin'de geçen yıl yaptığı konuşmadan bir cümle. peşine "getir o şukelalarını bir de ben yalayayım" demiş, cemaati coşturmuştur.
  • - allahsızkafiramınakodumunamınısiktiğiminingötveren
    - noluyo lan buna ?
    - abi kuyruğunu eziyosun galiba ?
    - ah pardon.
  • çok can yakan bir ifade. neden? zira ateizm ancak bulunulan ortamda azınlık konumundaysa, uç bir görüş olarak kabul ediliyorsa tat vermektedir. aksi halde sadece bir hayat görüşüdür ve hakkaten sadece kişiyi bağlamaktadır. bir görüşün marjinal olabilmesi için yakın çevrede o duruşla ekmek yemeye niyetli marjinal adayı sayısı mümkün mertebe sıfıra yakınsamalıdır ki size de yer olsun. velhasılı böyle bir ifadenin gerçekliği "ateist adam pek karizmatiktir"* savının sözlük sınırları içinde geçerliliğini yitirmesine sebep olacaktır. böyle bir önermenin uluorta ateistlerinin canını yakması da doğaldır haliyle. bu bağlamda sözlükte populizm hakkında atıp tutarken daha dikkatli olmak gerektiğini de hatırlatayım.
hesabın var mı? giriş yap