• bir aysel tuğluk açıklaması. tuğluk; "kürt siyasetçileri olarak şunu açık ve net söylüyoruz. bir tek gerillanın burnu kanarsa bunun hesabını sorarız. hükümete çağrımız, herhangi bir provokasyona meydan vermeden, tek bir gerillaya zarar gelmeden, bunun tedbirleri alınarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır." demiş.

    başbakan türk askeri için böyle bir çıkış yapamadı, tek askerimize zarar gelirse bunun bedelini ödetiriz diyemedi ya. şimdi susup izlesinler. baraj yapımını durdursunlar, karakolları yıksınlar, gerilla geçerken selam dursunlar. alkışlar hükümetimize.
  • bu kadar taviz verildikten sonra nasıl bir açıklama yapacaklardı ki?

    çok yerinde bir açıklamadır. en azından ellerinin ne kadar güçlendiğini anlamamızı sağlamıştır.
  • nereden nereye dedirtecek ülkenin geldiği son durum hakkında fikir veren açıklama
  • gitti birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan gün söylemi, geldi çözüm sürecine zarar vermek söylemi. aman ses etmeyelim, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bu günlerde çözüm sürecine zarar vermeyelim.
  • silahların gölgesinde siyaset yapıp, bu durumdan aldığı güçle ve yasaların verdiği vesayetle türkiye cumhuriyetini tehdit etme durumudur.
    söyleyem değil söyletene bakmak lazım
  • çözüm süreci ve onurlu barış kapsamında benzerlerini daha çok duyacağımız cümledir.

    "burnu kanarsa hesabını sorarız"

    "yardım vermeyip, vergi almaya kalkarsanız sonuçlarına katlanırsınız"

    "apo"yu salmazsanız görürsünüz"

    (bkz: büyük kapı açıldı inşallah ardına kadar açılacak)
  • ne diyeceksin şimdi neyine söveceksin bu adamların?
    sen al meclise sok, ortalığı iyice karıştırt, sonra çözüm süreci odur budur ayaklarına bir dünya koz ver ellerine, benim memleketimin doğusunda tabelaların altında birde kürtçe açıklaması yazsın, vay efendim anadil(!)de eğitim vay efendim özerklik vay efendim gerilla(!)mız vay efendim halkımız; olacağı bu.

    ben tebrik ediyorum yine de kendilerini dün sıfırken bugün koskoca türkiye cumhuriyetine rest çekiyorlar.

    hoş türkiye cumhuriyetinin büyüklüğü sanırım ortadoğunun iç işlerine yetiyor gibi görünüyor ya sadece neyse.

    şapka çıkarıyorum kürt yönetiminin önünde, bizim yönetimimizin çekemediği resti çektiler, çekilme tarihini şeklini bile onlar belirlediler helal olsun.
    ne denebilir ki..
  • rte'nin çok kırıldığı açıklamadır.
  • maalesef ki şaşırtmayan açıklama. tanımı yaptıktan sonra öyle şeyler yazdım ki, yazdım yazdım sildim. söylenecek çok şey var ama siz anladınız zaten.
  • (bkz: teaser)
hesabın var mı? giriş yap