• izmir seferihisar-akarca mevkiinde sessiz, sakin bir yere konuşlanmış tatil köyü. aslında burayla ilgili tanım yapıp yapmamakta çok tereddüt ettim; çünkü bencil içgüdülerim buranın pek keşfedilmesinden yana değil. sessiz, sakin ve benim kalsın isteyeceğin bir yer; velakin kimse gitmezse mekanın ömrü uzun olmayacak; üstelik sahipleri sevdiğimiz insanlar olunca anlatmak gerekecek gibi görünüyor. nereden başlasak? ulaşımı çok kolay bir kere. kamil koç ve metro'nun direk seferihisar'a otobüsleri var. terminalden de ister dolmuş, ister taksiyle kısa sürede mekana varılıyor. denize sıfır bir yer. plajı mavi bayraklı. deniz pırıl pırıl, dibi görünüyor ve kum. suyu hatırı sayılır soğuklukta. iyi bir titretiyor insanı. mekanın kendi şemsiye ve şezlongları var. havası mis gibi. insan terlemeden tatil yapar mı? yapar, burada. güzel bir esintisi var her daim. hatta bazen uçuruyor bile. mekan bahçe içinde, ağaçlar altında kulübe tarzı, yan yana müstakil odalar şeklinde tasarlanmış. odaların en güzel tarafı aslında iç içe iki oda olmaları. yani aslında bir oda değil, iki odanız oluyor ki bence çok güzel bir detay. odaları ferah, aydınlık ve ihtiyaç duyulacak her şey mevcut içlerinde. bir güzel detay daha var. odaların her birine bir tanrıça ismi vermişler; mesela bizim odamızın adı kubaba idi. yemek yenen, sohbet edilen bahçeye agora tabelası asılmış. mekanın isminden de anlaşılacağı gibi içinde bulunduğu bölgenin tarihsel ve mitolojik köklerini sahiplenmişler. gelelim restoran kısmına. yemekleri çok çok lezzetli, öyle yavan seri üretim restoran yemekleriyle alakası yok. hele salata bardaki mezeler ve salatalar için yeme de yanında yat denilebilir. zaten aşçısının hatırı sayılır bir tecrübesi varmış; sonradan öğrendik kendisinden. çalışanları saygılı, yardım sever. işletmecileri zaten güzel insanlar. ha, unutmadan; burası için seferihisar'da olmasına karşın made in ankara demek yanlış olmaz. çünkü sahipleri, çalışanlar ve ekseriyetle konaklayanlar ankaralı.

    şuradan da detaylı bilgi edinmek mümkün:
    teos ormancı
  • teos ormancı'nın aynı zamanda engelli dostu bir mekan olduğunu belirtmek lazım. plaja inen merdivenler, yemekhaneye giden yollar vs. engellilerin kullanımına uygun düzenlenmiş.
  • akarca'da eski atıl ar tatil köyü'nün yerine açılmış yeni tatil köyü. belediye plajı ile tahsin ar tatil köyü arasında yer alır.
  • anlaşılan işletmesi değişmiş olan mekan.

    hizmet kötü, soğuk gelmesi gerekenler sıcak, sıcak gelmesi gerekenler soğuk.

    karar vermeden önce 50 kez düşünmelisiniz.
  • son zamanlarda burada kalmış suserlardan deneyimlerini paylaşmalarını reca ettiğim tatil köyü. kapalı kutu.
hesabın var mı? giriş yap