• http://www.veysikurtdeprem.com/ isimli bir web sayfasına sahip vatandaş. depremleri son 6 yıldır yaptığı araştırmaların bir sonucu olarak 6 saat önceden tespit edebildiği bir sistem geliştirmiş. en detaylı söylemi şu şekilde :

    "sayin sedef kabaş ve murat atil bayan ve beyefendi; sedat akinan bey in konuğu sayin nihat bey depremler önceden bilinemez. allah'in işidir diye bir deyim kullandi. eskiden hava durumuda bilinmiyordu. uçaklar arabalar da bilinmiyordu. ama sonradan keşif edildi. yaptiğim sistem sayesinde depremleri en az 6 saat önceden belirliyorum. eğer medya akademik kariyerli pr.lardan korkmuyorsa onlardan izin almiyorlarsa. sayin nihat bey e huzurunuzda kanitlamaya hazirim. evvela sinyalini göreceksiniz sonra depremin kendisini şimdiye kadar tv ekranlarinda karşilaştiğim hiçbir akademisyen bilimsel bir kanitla bu işi nasil başardiğimin cevabini veremedi. 6 senenin araliksiz araştirmanin ürünüdür. halen istanbul valimiz muammer güler, sayin pr. gülay barbaros oğlu, sayin tokat valisi erdoğan gürbüz ve deprem erken araştirma bölüm başkani sayin sedat inan beni iyi bilir. sayin pr. ahmet mete işikara , sayin pr. ahmet ercan sayin oğuz gündoğdu, sayin deprem konsey başkani haluk eyi doğan gibi bütün bilim adamlari ile kanitlarla karşilarina çiktim bilimsel yaklaşim gösteremediler. eğer bu vatani bu milleti seviyorsaniz bu buluşu halktan ve nihat doğan beyden esirgemezsiniz. evvela olacak olan depremi önceden size de bildireceğim. sizlere kanitladiktan sonra davetiniz halinde işin iç yüzünü nezdinizde halkimiza açiklayacağim. hiçbir tahminleri doğru çikmayan falci zihniyetli akademisyenlerin modasi geçti artik gerçekle yüzleşeceksiniz, depremi önceden bilmek için illede japon amerikali ya da fransiz olmak gerekmiyor. eğer onlar merak ediyorsa burada bir türk var bu işi nasil başardiğimi söyleriz. kanitlarla konuşurum, palavralarla değil. yok bayramda 6.9 deprem olacakmiş yok tokatta 7.0 büyüklüğünde deprem olacakmiş 7.2 büyüklüğünde deprem 140 bin kişi ölecekmiş. hangisi tuttu. saati yeri ve büyüklüğü bilimsel verilerle belli olmayan hiç bir iddia bilimsel değil sadece falcilik olur. hodri meydan veysi kurt saygilar cevap bekliyorum."

    şimdi bu vatandaşın bu iddialı söylemi üzerine detaylı bir şekilde web sayfasını incelediğim zaman ilk dikkatimi çeken şey deprem büyüklüklerinden bahsederken bir birimden bahsetmemesi. bilimsellikten bu kadar ahkam keserken, önümüzdeki 10 saat içerisinde 4.0 ve üzeri deprem yok derken ilk önce elma mı armut mu nedir birimini söylemesi lazım. bu bir. ege bölgesi gibi geniş alanlar söylemesi ise ayrı bir komedi, ege denizinden tut diğer bölge kıyılarına kadar kapsıyor, bi de orada olmazsa şurda olur alternatifleri sunuyor. neye yarar böyle bir tahmin onu da anlamadım. bu da iki. hani bütün ege bölgesi olarak söylediği 16 saati parklarda bahçelerde mi geçirelim anlamış değilim. sonra egenin bi yerlerinde bir yer hareketi oluyor, ahanda ben demiştim diyor. kahve falcımsı diyeceğim kendisi için, hayalleri yıkılacak, o yüzden demiyorum, yapıcı yaklaşıp bu kadar uzun yazarak vaktimden harcayıp eleştirel davranıyorum. sürekli bahsettiği kanıtları doğru tartabilecek akademik altyapıya sahip olup olmadığını da sordum kendisine, heyecanlar yanıt e-postasını bekliyorum. zira nedense marangoz mudur mühendis midir bakkal mıdır belli değil. ne medyumlar da geldi geçti bu memleketten ne iddialarla, o yüzden aynı kefeye konmamak için dayanaklarını açıklaması lazım.

    "ege'de 8 saat sonra deprem" dedim. tam 7 saat 40 dakika sonra aydin koçarli ve söke de 3.1 3.2 oldu. not: "burada olmazsa ankara civarında olur" demiştim, çünkü ankara ile aydın bana eşit mesafede. sadece depremin büyüklüğü konusunda hesap hatasi var.

    şeklinde bir söylemde bulunmuş, kendisine hatırlatmak isterim, depremler yani kuvvetli yer hareketleri sürekli olurlar, ege'de 8 saat sonra deprem dedikten sonra bi de yerçekimini yeniden keşfetmiş gibi naralar atmaya gerek yok. önemli olan depremin merkezini, şiddetini ve zamanını aynı orandaki doğrulukta bilmektir. yoksa zaten istatistiksel çalışmalar ve fay hatlarının incelemeleri sonucunda hangi bölgelerde ne büyüklükte depremler olacağı tahmin edilmektedir. sizin yaptığınız bu doğruluktaki tahminleri affedersiniz oturur bizim karşı komşuda yapar.

    herneyse, araştırmalarımı derinleştirdikçe sayısal loto misali tahminler ve komiklikler gördükçe üzülüyorum. ürettiği bir cihaz var, ama cihaz ile ilgili hiç bir bilgi yok, kendi bilimsel geçmişi ve araştırmaları hakkında hiç bir bilgi yok. ama aksine bol laf, bol sataşma var. kendisini takibim merakla sürecek.umarım dünyanın tehlikeli doğal afetlerinden biri olan depremlerin yerini, zamanını ve büyüklüğünü tahmin edebildiği bir yöntem geliştirmiştir. insanlık adına çok büyük bir başarı olur.

    edit : attığım e-posta'ya geçtiğimiz 1 hafta içerisinde cevap vermemiştir kendisi.
  • 5.7lik van depremini de bilen kişi. deprem olacak dedi ve
    olduğunda da
    şaşırmadık. takip edilmeli
  • internet sitesindeki son bildiriminde ocak ayına kadar dayanmaya çalışacağım demiş. maddi ve sağlık açısından imkanı ancak bu süreye kadarmış. umarım ciddi bir hastalığı vs. yoktur ve maddi sorunlar da çok büyük olmaz. onun gibi insanlara ihtiyacımız var zira.
  • halihazirda 13 kasim endenozya depremini bilmistir.
  • bugünkü bildirimi ile van'a yeniden dikkat çekmektedir. ciddiye almamak lazım diye düşünürken son depremlerdeki istikrarı ile beni tedirgin bekleyişlere gondermistir.
  • 5 aralik 2011de meydana gelen 4.9luk depremi de on saat onceden bilmistir. maddi imkansizliklar nedeniyle bundan sonra bildirimde bulunamayacagini aciklamistir az once.
  • bildim bileli takip ettiğim ve sürekli maddi imkansızlıklarından bahseden ve her seferinde bu son bir daha bildirim yapmayacağım diyen insan.
  • büyük bir deprem bekliyor, van'da 4.4 oldu yetmedi, daha büyüğü olacak diyor, umarım haksız çıkar ve başka felaket yaşamayız.
  • kuşadası depremini bilerek dikkate alınması gerektiğini tekrar kanıtlamıştır.
hesabın var mı? giriş yap