• çok başarılı olmuş çalışmadır, liyakatin öneminin canlı kanıtıdır.

    `link: https://twitter.com/…?s=21&t=pgp1wyxykmhr43xdyim4sq`

    edit: yeni link eklendi.

    (bkz: https://twitter.com/…?s=21&t=g6k4blrniiv23orl1xrzbg)

    edit 2: genel olarak restorasyon çok beğenilmekle beraber, dış cephesinin modern olduğu eleştirileri var. evet, dış cephenin modern yerine klasik müze girişi yapılması daha iyi olurmuş. bir mantolamaya bakar.

    edit 3: restorasyon süreci hakkında video (bkz: https://youtube.com/…ch?v=vap7y_2oizc&feature=share)
  • gayet güzel olmuş. ışıklandırma da yunan yer altı şehirlerini hatırlatıyor. daha sıcak bir ışık seçilemezmiydi acaba?
  • harikasiniz ibb mirasin hastasiyim. devam arkidesler.
  • (bkz: khazad-dum)
    dikkat! gandalf ve saz arkadaşları çıkabilir
  • süper ötesi olmuş ve evet liyakat önemli. birgün sıranın istanbul surlarına gelmesini umuyorum,lütfen
  • kötü çıkacak diye girdim ki, çok güzel olmuş, teşekkürler imamoğlu.
  • liyakatten çok daha fazla işaret ettiği başka bir husus vardır, o da fotoğrafçılıktır. güzel çekilmiş ve editlenmiş bir fotoğrafla yıldız tilbe'yi seksi gösterebilirsiniz. öncesi sonrası diye ikiye ayrı görselle sunulan belediye hizmetlerinin tamamına yakınında da yapılan budur, bir kötü fotoğraf bir de iyi fotoğraf koyarlar o kadar. önceki halinin de iyi çekilmiş ve oynanmış bir fotoğrafını koysalar vvaav ne kadar otantik bir mekan dedirtebilirler.

    bu bilgiyi parti siyasetiyle alakalı olarak söylemiyorum, günümüzde olay artık hemen hemen her alanda görselle göz boyama üzerinedir, bu da ona dahildir, bu bilgiyi görmezden gelmeyin diye söylüyorum. dandik burger restoranı zincirinden tutun da tekil bireylerin tinder profil fotoğraflarına kadar günümüzde hemen hemen her şey, oynanmış ve özel hazırlanmış görselle göz boyamaya dayalıdır.
  • hakkında önce ve sonra olarak algı yaratılmaya çalışılmış iki fotoğrafın servis edildiği restorasyondur. elbette ki belediyenin yaptığı restorasyonu beğendim ancak önceki hali de ışıklandırıldığında ortaya ilk fotoğraftaki gibi bir görüntü çıkmamış olacaktı. daha önce yerebatan sarnıcı'nı gezmeye gidenlerin ilk fotoğraftaki görüntüyle karşılaştığını hiç sanmıyorum.

    türkiye'nin problemi muhalefetinin iktidarından temelde hiçbir farkı olmamasıdır. gelen de aynı giden de aynı.
  • debe'de görünce yine içine sıçıldı herhalde diye küfredip günümü zehir etmeye gelmiştim hafif bi sırıtmayla ayrılıyorum. en azından sabahın köründe sinirim bozulmamış oldu, güne güzel başladım. yapanın eline, emeğine sağlık.

    kültür varlıklarımıza pimapen takıp, otomatik açılır kapanır kapı yapıp içine sıçılmadığı günlerin özlemiyle...
  • yerebatan sarnıcı'nı ilk ve son kez gördüğümde 25 yıl önceydi. hem etkileyici bulmuştum hem de iğrenç ve boğucu gelmişti.

    bettany hughes, bu ismi özellikle antik medeniyetler tarihi belgesellerini izlemeyi sevenler bilirler. viasat history adlı kanala yaptığı roma ve bizans ile ilgili bir belgeselde su sağlayabiliyor olmanın en önemli güç olduğunu anlatıyorken yere batan sarnıcı'ndan bahsediyordu.

    bu çekim için türkiye'ye gelmişler. "basilica'nın suyunu bir restorasyon projesi için boşaltmışlar. bize de çekim için izin verdiler, bu sayade özgürce gezebileceğiz." bu cümleden sonra eyvah dedim, yerebatan'ın da restorasyon ayağına içine edecekler. ortaya batmanlı ustaların çankırı'da inşaa ettiği 4 katlı apartman gibi iğrenç bir şey çıkacak.

    fakat restorasyon harika olmuş. o "iğrenç ve boğucu" atmosferi ortadan kaldırmayı başarmışlar. projeyi kim yönettiyse ellerinden öpüyorum, büyüksün.
hesabın var mı? giriş yap