• yanlış eylemdir;

    nedeni de çok basittir, ekonominin iyi gidiş sebebinin borçlanmadan ileri gelmesi.
    şöyle düşünün ben sizden yüklü miktarda borç alıp ekonomik durumumu düzeltiyorum. bunun için ekonomi okumaya gerek yok. 2002 yılında 221 milyar dolar iken 2012'de 533 milyar dolar olmuş. bazı yandaş medya örneğin zam.n yazarlarından ekonomi dinliyorsanız size alacağımızın da arttığını söyleyeceklerdir. yani diyorlar ki alacağımız da arttığı için bizim gibi insanlar manipülasyon yapıyor. diyelim ki 2002 yılında hiç alacağımız yok 2013'den alacağımızı çıkarıyorum 533-44 = 489 oldu yani 221 üzerine 268 milyar dolar borç almışsın. yani o döküldüğümüz, krizlerin yaşandığı ülke borcunun üzerine onun 2 katı borç aldın ve ekonomiyi düzelttin. bir de bize şark kurnazı diyen yandaş medya şunu da diyor koç'un sabancı'nın borcu bizi ilgilendirmez. afedersiniz ama bok ilgilendirmez demek zorundayım. o kadar çok borç aldık ki tüm ekonomimiz yabancı paranın üzerinden dönüyor. saros iştirakleri borsa'dan parasını çekip dolar alsa, çok iyi ekonomi bilen o yazarların yorumlarını almak istiyorum. darbe yaptıkları bir çok ülkenin ekonomisini bu yöntemle çökertmediler mi?

    ekonomi düzelmemiştir, borç bulunmuştur.
    özal'ın borç alıp 1000'lerce kişiyi zengin edip dağıttığı paraları 20 sene ödeyemedik. bunu nasıl çıkarırız kimbilir.
  • işin garibi bunu savunan birçok insanın genelde geliri düşük kesime mensup olup açlık sınırında yaşamasıdır. artık bu vatandaşlar nasıl bir manevi doygunluğa ulaşılmışlarsa maddiyat önemini yitirmiştir. bu pastadan pay almıyor olmak sorun değildir. asıl sorun memleketin ilerlemesini kıskanan süyonisler, komenüsler ve camide göbek atan faiz lobisidir. yılanın başı ezilip bu büyük oyun bozulmadığı müddetçe yatırım, altyapı, eğitim...vs hikayedir.
  • bunu düşünen ve savunanların bu fikre nereden kapıldıklarını da merak ediyorum. hani rakamlara bakıyorum yasam kalitesinde dunyanın 92. ülkesi, oecd sıralamasında 34 ülke arasında 34. sırada yer alıyor. yani nedir ekonomiyi bu kadar iyiye götüren sey, ulemalar bizim bilmediğimiz bir sey mı icat ettiler de ben gözden kaçırıyorum
  • (bkz: partili olmak)
  • işsizliğin yaygın olduğu bir ülkede yaşanması ise ekstradan ilginçtir.
  • ekonomiden zerre kadar anlamamanın bir sonucudur. iç dinamiklere değil dış dinamiklere bağlı olarak büyüyen bir ekonominin sürdürülebilir olması mümkün değildir. bütçe açığı, dış ticaret açığı gibi indikatörler uzun süredir alarm veriyor. zaten sanıldığı gibi afaki bir büyüme de söz konusu değil. aşağıdaki yazıda harvard'lı profesör dani rodrik türkiye ekonomisini gayet güzel analiz etmiş. real gdp anlamında gelişmekte olan diğer ülkelerle yaptığı kıyas çok net bir şekilde durumu ortaya koyuyor. başbakan'ın sürekli milli geliri şu kadar katına çıkardık diye övündüğü şey nominal rakamlardan ibaret. neyse...

    http://rodrik.typepad.com/…ver-the-last-decade.html
  • aynı sınıfta bulunulmuş; neyi, kimi desteklediği konusunda en ufak fikri olmayan, yorumlarıyla şaşırtmış birinin yaptığıdır. hükümet ile ilgili tartışmalarda sık sık konuyu buraya getirdiği görülmüş, buna ek olarak başbakan ve bazı bakanlarla ilgili "neden cumhuriyete karşı olsunlar ki, cumhuriyeti herkes sever, korur" dediği duyulmuştur. birtakım ibretlik tespitleriyle akp seçmeninin durumunu, özellikle cahil sürüsü genellemesini kendine dert edinmiş kesime türlü sayısız örneğin yanında bir kez de kendisi göstermiştir. kendisinin yaşında bir üniversite öğrencisinin olan bitenlerle ilgili bu derece bilgi ve fikir sahibi olabilmek için nasıl bir ortamda nasıl kafalara sahip kişilerle ne biçim bir yaşam sürdürmüş/sürdürmekte olduğu, bu arkadaşın benzer yorumlarına maruz kalmış bünyelerce bilinmemekte ve anlaşılamamaktadır.
  • doğru abi.

    bak pala satışları patladı. pala esnafı bayram yapıyor.
  • yandaş ve ekonomiye taraflı verilerle bakan insanın yapacağı davranıştır. halbuki borçlanmamız artmış, gelir dağılımı farkı yükselmiş, insani yaşam endeksinde gerilemişizdir. ancak ekonomi iyi gidiyor diyen insanların da asgari ücretle( 773,01 tl) aile geçindiren insanlar olması daha acı bir durumdur.
  • açık konuşayım, ekonomiden bi bok anlamamaktır.

    misal benim en çok duyduğum argüman, insanların akp döneminde ev sahibi olması. naçizane biraz konuyu açalım. bu insanlar ev sahibi mi? hayır. neden? çünkü krediyle almışlar. yani bankaya nerden bakarsan 10 yıl kredi ödeyecek. kredi dediğin de evin gastedeki ücretinin iki katı. ona da eyvallah da şöyle bir sorun var: zaten evin fiyatı da gerçek fiyatı değil. banka tarafından şişirilmiş fiyatı. yani ev alan her insan aslında üç evlik para ödeyip tek ev alıyor. bu durumda iki evlik parayı banka kazanıyor. bankanın sana verdiği kredi de ev almayan insanın bankaya yatırdığı parası. ee be akepeli kardeş, sen şimdi 75 bine alacağın evi 250 bine alıp da neyin ekonomisinden bahsediyorsun lan? bak abd'de bile bu ev mevzusundan kriz çıktı. sen sanıyor musun ki senin ülkeni cidden teğet geçti. önümüzdeki bir yıl içinde sağlam bir kriz geliyor. zira rusya, brezilya ve türkiye için balon ekonominin patladığı noktaya gelmiş bulunuyoruz. afiyet olsun güzel kardeşim.
hesabın var mı? giriş yap