• başta tabip odaları olmak üzere mesleki kurum ve örgütlenmelerde aktif rol alan halk sağlığı uzmanı bir hekimdir, hekimliğinden ziyade solculuğu ile tanınmaktadır, muhtelif kitap, yayın ve yazıları ile her tarafa yetişebilmektedir. mesela;
    (bkz: http://www.gorelehaber.com/…tay.asp?yazid=37&id=794)
  • görüntü itibariyle de bilgeliğini her insanın anlayacağını düşündüğüm ancak onunla birkaç kelime konuşanların bunu anlamaktan öteye, içinde çok derinlerde hissedeceği dünyanın en iyi insanlarından biri.. odtü siyaset bilimi ve kamu yönetimi dördüncü sınıfta görülen politics of healt policy dersinin de hocasıdır aynı zamanda.

    bir de, sağlığına daha dikkat etse diye içimden az geçirmedim değil.

    (hüzünlü edit: sağlığına dikkat etmediği için artık odtüde veya izmir dışındaki üniversitelerde ders veremeyen değerli bir zattır. hüzülüyorum..)

    son edit: bir mart günü aramızdan ayrıldın ata abim.. aklımda şu soru sürekli tekrarlanıyor engel olamıyorum tüm o emeklerini, katkılarını düşündükçe:

    "bir mezar mı sana son açılan yer?"

    dilerim şimdi daha mutlu bir yerdesindir.. her zaman derin bilgin ve sevimli neşenle yaşayacaksın bende. özlemle...
  • türk tabipleri birliği tarafından 1993 yılında yayınlanmış olan dünyada ve türkiye'de sağlık personelinin temel sorunları adlı kitabın yazarıdır kendisi.
  • maalesef hayatini kaybettigini ogrendigimiz hocamiz, abimiz. turkiye`de saglik politikalari adina en nitelikli degerlendirmeleri sunan, cana yakin, ogrenci dostu, emek dostu bir insandi. hepimizin basi sagolsun
  • şu anda ölüm haberini aldığım değerli hocamız.

    sağlık politikaları alanında yaptığı çalışmalar ve ttb'ye verdiği yoğun emekle kendisini samimi gülüşüyle hatırlayacağız.
  • sağlıkta sınıf tavrı okulundaki dersleri ile hatırlayacağım değerli hekim ve insan.

    sağlık sorunları nedeni ile son yıllarda sıkıntı yaşadığını duyuyorduk ama ölümünü beklemezdim.

    http://haber.sol.org.tr/…tini-kaybetti-haberi-70078
  • su anda beklenmedik bir sekilde ölüm haberini aldığım çok değerli halk saglıgı hocasidir... emekleri o kadar çok ki, ışıklar icinde uyusun....
  • kaybını duyduğumda derin bir üzüntü yaşamama neden olan değerli halk sağlığı hocası. kendisinden sağlık politikaları dersi alma şansım olmuştu. program sıkışıklığı nedeniyle dersin bir bölümünü ileri bir tarihe ertelemişti. daha paylaşacak, öğretecek çok şeyi vardı bizlere. çok erken oldu gidişi. nur içinde yatsın..
  • zeki, çalışkan, yiğit ve adam gibi adamdı!
    tabip odalarının hekim çıkarlarını değil, halk sağlığını önceliği yapmasını sağlayan ekibin en kıdemlilerinden idi.
    büyük kayıptır.
  • özgeçmişinde dikkatimi çeken bir ayrıntı; "1981 de gözaltına alındı. 1982’de asistanlığının bitimine 20 gün kala görevine son verildi. "
    sahi o zaman tüm demokratlara hayatı zindan eden, üniversiteleri cemaatin kucağına bırakanlar kimlerdi? anlı şanlı ordumuzun enn atatürkçü, enn modern, enn seküler, en şu bu subayları değil mi? şimdi bir kısmı tutuklanmış diye arkalarından ağıtlar yakılan askerler.

    ata doktoru bu vesile ile tanımış oldum. halen yaşayan ruh ikizi onur hoca var, onurumuzusavunalım....
hesabın var mı? giriş yap