• az evvel basima gelen, ozgecmisimde de siklikla karsima cikan ve daima usturuplu bir sekilde dekoltesini kapayan o kibar haliyle aklimin aynasinda yerini alacak kadin, hatun kisi.

    olayi soyle anlatayim: konusurken insanlarin gozunun icine bakamayan birisiyim. ovunmuyorum. bu yuzden cok kaybettim. cok insan kirdim. "gozumun icine bak otis, benimle konusurken baska yerlerdesin, benimle degilsin, yabancisin, oyuncusun, (bir sey bir sey daha diyorlar da oralari dinlemedim. baska bir sey dusunuyordum)" diye cok ustelediler. kirildim, ama yilmadim. insanlarla konusurken gozunun icine bakmadim, bakamam. "ne dedigimi anliyor musun?" dercesine parti tabaniyla konusan ust duzey parti yoneticisi gibi goz temasi kurarak ustelemeyemem. boyle yaziyorum ama bu gozunun icine bakarak konusamamak kafamda teorik olarak gelistirdigim bir pratik de degil. birisinin gozunun icine bakarsam o sirada dusundugum seyi unutuyorum, dusunceler gidiyor, yalin haliyle o an ne goruyorsam, duyuyorsam (konusutugum kisinin yuzu falan) kaliyor. bocaliyorum, bos bakiyorum. bu konuda videolarim var, bilen bilir.

    tabi bir yere de bakmam lazim. oyle gozlerini kapayarak anlayisla dinleyen adam olamam, olamadim. onu de denedim. o zaman da uykum geliyor, icim geciyor. dostlar omuzlarimdan sallayarak uyandiriyorlar. dostlar uzgun, ben uzgun. ondandir ki oteden beri kimle olursa olsun konusurken ufuk cizgisinin az asagisinda bir yere dogru bakiyorum. misal senle konusacak olsam ve sen karsimda olsan. beni karsinda hayal et. iste, o zaman sag dirseginin oldugu yere dogru bakarak konusurum. sag dirseginde gozlerimi, delici bakislarimi hissedersen bil ki seninleyim, samimiyim.

    beni yakindan taniyanlar bu dirsege, olmadi, bisepse bakma pratigimi bilirler, ara sira oraya usulca bir nah isareti kondurmak disinda ses etmezler, bir sey yapmazlar. ama ya beni tanimayanlar? oykumuz de burada basliyor.

    bu ara ev bakiyorum. demin de bir kadinin evine bakmaya gittim. kapida karsiladi, samimi, guzel bir diyalog. sonra iste evin suyu, elektrigi, depozitosu onlari konusurken birden bir baktim boyle degajesini kasir gibi, boynuna sinek konmus gibi dogallastirmaya calisarak dekoltesini kapiyor. o an "eyvah memesine baktim saniyor" anidir. panik anidir. hemen gozlerinin icine bakarim. buna da oyle yaptim. ama alismamisim, gozunun icine bakarken, hele hele "dekoltesine bakmadigim, bakmayacagin" intibaini vermeye yonelik zorlama goz temasi yapinca konusamiyorum. bu sefer de hepten yakalanmis mahcup erkek gibi duruyorum. bu durusumu da kadinin gozlerinden okuyorum. o an bana bakiyor ve biliyorum ki icinden "demin mememe bakti, simdi yakalayinca nasil da kizardi, bozardi" diyor. oyle dedigini zihnimde duydukca iyice kafam dagiliyor, konusamiyorum. bazen tum samimiyetle durdurmak, "hanimefendi memenize bakmiyorum, sag dirseginize bakarak konusuyorum ben, bu konuda entrylerim, makalelerim var" demek, siklemeyen adam kahkahasi atarak depozito konusunda konusmaya devam etmek istiyorum. ama o zaman da bilirim ki "iste yakalaninca nasil da hircinlasti, nasil da kabullenmek istemedi mememi yalamak, emmek istedigini" diyecek. o yuzden onu da diyemiyorum, en azindan iki kelimenin yakasini bir araya getireyim diye gozunun az ustune alnina, kulagina falan bakiyorum. o da anlayisli, ama ara sira yine dekoltesini eliyle kibarca kapiyor, kah seni dinliyorum yumrugunu cenesinin altina sokarak, kah osuruk oryantalist filmlerdeki harem agalarinin yaptigini gordugumuz gibi kollarini manasizca yukaridan kavusturarak bana caktirmadan anlayis ve hosgoru mesaji veriyor. "hosgorunu al da basina cal! bana acima!" diye bagirmak istedigim, cirkinlesmek, fevrilesmek istedigim anlar bunlar.

    butun bunlarin uzerine ozellikle gurbet elde, batili efendilerle konusurken mazlum turk kimligim de canlaniyor. o dusunceli dekolte kapamalaradan "iste ortadogudan gelmis, cinselligi tanimamis bir turk genci. kimbilir neler dusluyor, nasil da becermek, duzmek istiyor besbelli." video dublajini da duymaya basliyorum. 15 dakika suren bu sikintinin ardindan wireless var mi, nuyork mu eley mi geyigini de yaparak cikiyoruz. eve donuyorum, donuste sucum olmadigi halde pismanim, bakmamaliydim.

    hayir! bin kere hayir! sirf konusurken insanlarin dirsegine baktigim, bazi bazi bir yandan da bostaki elimle pantolon ustunden pipimi sivazladigim icin gordugum bu muameleye isyankarim! ama ben boyleyim, ne yapayim. seven boyle sevsin. yaparim yaparim soyle, o kadina selam soyle. oda da cok kucuktu zaten.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap