274 entry daha
  • kabaca, "ortalama anlayışları, ortalama insan gibi değerlendirmiyorum" gibi bir anlayışı olsa gerek. "normal" üzüntüleri, komiklikleri, siyasi görüşleri değersizmiş gibi gösterip "bakın ben ne kadar da değişiğim" tandası da cabası. bunu yapmak güzel olabilirdi ama beceremedi. çünkü belli ki sağlam bir mizah anlayışı ve bunu destekleyecek iyi bir izan mevhumu yok. entelektüel ailelerde büyümüş, gerçek dünyaya adaptasyon sorunu yaşayan çocuk gibi. şımardıkça şımarıyor. bunu da bir halt etmiş gibi anlatıyor.

    tam olarak değil ama yaklaşık olarak demek istediği "ben pink floydu değil hande yener'i seviyorum" gibi bir duruş güzel adamda samimi gibi durabilir... ama kendi kendine şımardığı için, bu düşüncesi üzerinde sakil ve rahatsız edici duruyor. mizahi kompozisyonun zerresine sahip olmayıp bunu çok iyi yaptığını düşünmesi de fena. kendisine sürekli ağzımın yanıyla gülüyorum... sadece insanları kışkırtıyor. başka numarası yok. onu zaten benim 3 yaşındaki yeğenim de yapabiliyor. sadece bu yönüyle beni güldürüğünü söyleyebilir.

    kendinden bahsettirmek mühim değil ki dasti... bunu bi anlayamadın. güzel iş yapamıyorum bari yıkayım diyorsun da o bile üstüne oturmuyor... kendisi eleştiriyor ya sürekli beyaz türkleri. birgün benim mahalleme getirsem (bizim oranın adetleri meşhurdur cinayetleri), olmadı bir gün ankaragücü'nün gecekondu tribününe götürsem veya anafartalarda iki tur attırsam o bızdık yanaklarını mıncırırlar sevgiyle... eminim ağlayarak, ayakları götüne vura vura kaçar. inşallah bir gün gezeriz gerçekten ama öyle entelektüel fotoğraçılar gibi değil. görsün bakalım o zaman kesinlikle değişir. aha buraya yazıyorum...

    ha niye bunu yazdın dersen vefat etmiş birinin ardından, hemen üstelik, kötü şeyler yazmak bize göre değil. beyaz türkleri eleştiriyorsun amma bunu anlamamışın hafız. yapma böyle ayıptır.
482 entry daha
hesabın var mı? giriş yap