• tekirdağ'da yaşıyormuş. yargılanmış, 20 yıla mahkum etmişler.

    http://www.milliyet.com.tr/…010/1201543/default.htm

    ilk tecavüzünü kızı 8 yaşındayken gerçekleştirmiş. darp ve tehditle 7 yıl boyunca da devam etmiş. kız şu an 15 yaşında. uzun zaman sakladığı gerçeği komşusuna açıklamış. onun telkinleriyle polise gitmişler ve nihayetinde baba tutuklanmış. mide bulandırıcı bir sapıklık vak'ası. özellikle son yıllarda sık karşılaşılıyor benzerleriyle. bu olaydaki nüans babanın mahkemedeki savunması. ne demiş olabilir? yaptığı iğrençliği nasıl meşrulaştırmaya çalışmıştır?

    "her şeyi kızım istedi. beni baştan çıkardı. benim suçum yok."

    8 yaşındaki bir çocuktan bahsediyor burda. bastırılmış cinsellik temeline oturtulabilecek ya da pedofili ile açıklanbilecek bir şey değil bu. başka etkenler olmalı. daha vahim, daha korkutucu başka etkenler.. 8 yaşındaki çocuk içün, üstelik o çocuk kendi öz kızıyken "beni baştan çıkardı" diyor ya hu? aklın izanın alabiliyor mu bunu? gerçekten anlayabiliyor musun? beni baştan çıkardı... hangi faktör, hangi tavır, hangi söz bunu düşündürmüş olabilir ki ona? çocuk ulan, el kadar çocuk be. babasısın, gelip sarılması mı tetikledi içindeki lanet sapığı? kucağına oturup oyun oynamak istemesi mi sevketti seni o hayasızlığı yapmaya? nedir? nasıl temellendirdin, nasıl çıkardın o anlamı tavırlarından be ahlaksız?

    insan olmak, insan gibi yaşamak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor bu ülkede. olamaz dediklerinin normalleşmeye başladığını; onlarla daha sık karşılaşır olduğunu görüyorsun. niteliksel demografik dağılımın aldığı hal ürkütücü seviyede. zira toplumun aydın/ eğitimli kesiminin de kimi noktalarda şirazeyi kaçırdığına şahitlik etmek mümkün. yönetenler ayrı yerden vuruyor, yönetilenler ayrı. savcılar birbirini tutuklatıyor, eski adalet bakanının savcı arayıp tehdit ettiği öne sürülüyor, genelkurmay başkanı dinleniyor, biri tavuk sikiyor, diğeri damacanayla bastırmaya çalışıyor arzularını, öbürü öz kızına tecavüz ediyor, başkası at ya da eşek eti dağıtıyor kasaplara, diğerleri çocukları kavga ettiği içün silahlarla çatışıyor... yaşamak, daha doğrusu psikolojini ayakta tutarak yaşamak gerçekten imkansızlaşıyor. geçenlerde bir başlık açılmıştı bununla ilgili: "bir başarı öyküsü olarak türkiye'de yaşamak" deyu. durum artık o noktaya vardı hakikaten.

    8 yaşındaki kız içün beni baştan çıkardı diyor ya hu adam. mahkemede kendini savunurken söylüyor üstelik. belli ki işe yarayacağını, bir noktada bunun mümkün görülebileceğini düşünmüş. 8 yaşında o kız.. toplum olarak geldiğimiz/ getirildiğimiz nokta bu savunmada alenen gösterilmiş zaten. gerçi depremin akabinde ekranın sol alt köşesine sayaç koyanlar; eli kanlı katilleri dans programlarına çıkarmaya çalışanlar; toplum lehine çalışması gerekirken kaos ortamı oluşması içün toplum aleyhine haberler yapanlar; partizanlık yapmaktan memleket meselelerine eğilmeyi unutanlar; ensest'i yüceltenler; kanunsuzluğu kahramanlık olarak yansıtanlar; 14 yaşındaki kızın 2 inek karşılığı dedesi yaşındaki insanla evlendirilmeye çalışılmasını umursamayıp, bunun formatı değişmiş hallerini canlı yayınlarla ekrana getirenler zerre hicap duymayacaktır yine. zerre sorumluluk almayacaklardır toplumun bu hale gelmesinde. eminim. ama ben yemin ederim dengemi yitiriyorum. ve onların yerine de utanıyorum her gün. aynaya baktıklarında insan görebiliyorlarsa, onlar da denesin utanmayı. belki bir şeyler yapmak akıllarına gelir. misal "dizilerdeki erotizmden irrite oluyorum" deyu açıklama yapan kadın ve aileden sorumlu bakan.. bakanımız. bence dizilerden evvel irrite olması, engellemek içün de çabalaması gereken başka konular var.

    8 yaşındaki kız.. babası "beni baştan çıkardı" diyerek 7 yıl tecavüz etmiş. bu yeterince irrite edici değil mi?
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap