7 entry daha
  • hava durumundan deprem tahmin edenlerin, unlu kahin nostradamus'un, din kitaplarinin, medyumlarin, falcilarin kullanmadigidir.

    her yone cekilip de dogrulugu iddia edilebilen, kisisel yorumlara acik, neden bahsettigi, neyle ilgili oldugu kesin olmayan, dogrulugu tekrar tekrar gosterilemeyen, yanlisliginin ispatlanabilme yolunun herkese acik olmadigi, yanlisligi da deneysel olarak arastirilmayan argumanlari dogruymus gibi gosteremezsiniz. bu argumanlar tarihin acimasiz sinavindan basariyla cikamazlar. cunku birsey dogruysa, sagindan, solundan, ustunden, altindan neresinden bakarsaniz bakin dogrudur, bir yuzyilda politik, kisisel, duygusal sebeplerle insanlarin cogu, dogru olanin yanlisligini kabul etse bile, bu gercegin dogru oldugu daha sonraki yuzyillarda, yine bilimsel gelismeler sayesinde daha guclu kanitlarla gosterilebilecektir.

    dogruyu dogru kabul eden ve ona gore yasayan toplumlar, bunun tersini yapan toplumlardan tanimlari geregi daha basarili olacak ve arada yerel gerilemeler gozlemlense de genel egilim bilimsel dogruya ve gercege dogru olacaktir.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap