41 entry daha
  • gonul isterdi ki ben de herkes gibi "hayvan haklarini savunmak icin hayvan mi olmak lazim" diye lafi yapistirayim, escinselligi savunmakla escinsel haklarini savunmanin farkina isaret edeyim, ama entel dantel ortamlarda "naylon karilara sirin gozukmek" icin farkli olmam lazim, oyleyse: ben basbayagi escinselligi savunuyorum. haklarini filan degil sadece, escinselligin kendisini. insallah oranlari artar.

    birincisi benim gibi bataklikta dahi yasayabilecek heterolarin aksine, yasadiklari yeri guzellestiriyorlar. en azindan abd icin konusursak, buyuk sehirlerin en guzel mahalleleri gay agirlikli mahalleler. eve kadin eli degmesi gibi, tasindiklari yerlerde guzel agaclar, cicekler bitiveriyor, zevkle dosenmis kafeler, dukkanlar ortaya cikiyor, gece hayati renkleniyor, boyle dogaustu bir auralari var.

    ikincisi, sanat/sov/eglence dunyasindaki yaraticiligin ve yetenegin artmasi icin gerekliler. cocuklarini holivud yildizi yapmak isteyen ailelere hamilelik esnasinda, sifir faizli kredilerle, hormon tedavisi seceneginin sunulmasini istiyorum.

    uc: genel olarak sucu bilmem ama siddete daha az meyilliler...gibi. bu konuda bir istatistik bulamadim cunku istatistik tutma isini becerebilen ulkeler, ayni zamanda ayrimcilik olmasin diye suclunun cinsel egilimini sorup kaydetmiyorlar. (ikisini de beceremeyen dangalak sistemlerin cogunda zaten escinselligin kendisi suc. yaklasik 70 ulkede boyle). normalde hapishanelerde gonullu anketler yapilabilir (mesela din icin yapiyorlar; ateistlerin sayisi tahmin edebileceginiz gibi nufustaki paylarina oranla daha az. suraya gore normal dagilimdan beklenenin tam 40 kat altinda) ama bu konuda saglikli sonuc vermez herhalde cunku o kadar adam beraber olunca homoseksuellik de yapay olarak artiyor. her halukarda kadinlarin siddetli suclara cok daha az yatkin olmalarindan yola cikarak, escinsellerin de daha az egilimli olduklari varsayimini yapabiliriz. varsayimimi yaptim, bekliyorum. cevremde de sorun cikaracak insanlar listesinin en altinda hep escinseller var (mccarthy'den ozendim, boyle guncel listeler tutuyorum).

    hadi diyelim bu yeterince ikna edici degil, ama bu da mi gol degil: ne kadar az bosta erkek varsa, toplumun istikrari da o kadar yuksek olur. bu dunyanin aclik, sitma ve muhafazakarliktan sonraki en buyuk sorununun kadin bulamayan erkekler olduguna inancim tam. cindeki tek cocuk politikasinin bir yan etkisi olarak, bugun dogan her 100 kiz cocuk basina 120 erkek dusuyor. toplamda fazladan 35 milyon erkek var. kadin bulamayan, dogru duzgun bir aile yasami, bir seks hayati olmayan bu kadar kompleksli adamin yapacagi itligin kopuklugun haddi hesabi yok. bu nufusun yaslanmasindan bile daha buyuk bir sosyal sorun. bunlarin yarisi escinsel olsa, koclar gibi sevisse, aile kursa, isinde gucunde sorumluluk sahibi insanlar olsalar, herkesin iki anahtari olur, gsmh uce katlanir (kaynak: the economist).

    charlie chaplinin the great dictator filmindeki tiradinda gecerdi: "only the unloved hate". yani sadece homoseksueller sahane insanlardir, gerisi eh iste. o yuzden birbirini seven erkek kadin ne olursa olsun herkesin gozlerinden oper, iliski/sevisme kombinasyonlarinin cesitlenmesi yoluyla dunyayi daha sakin bir yer yapacak her turlu girisimi cani gonulden desteklerim, barikatlarla savunurum.

    ***
    [edit]
    soru: hocam, evvela programinizi buyuk bir feyzle takip ediyorum..(karsilikli masallahlar, insallahlar).. escinsellik orani artarsa kadinlar da bundan etkileneceginden, sap erkekler yine sap kalmayacak mi?

    cevap: kalmayacak. 100 kadin ve 120 erkek var, diyelim yuzde %10'u gay. 10 kadin gay, 90'i erkek buluyor. kalan 30 erkegin de 12'si gay, birbiriyle evleniyor, kaliyor sana 18 sap.
    simdi gay oranini %10'dan %50'ye arttiralim. 50 kadin gay, 50'si erkek buluyor. kalan 70 erkegin 60'i gay, kaliyor 10 sap. net 8 sapi sokaklardan, satanizmden kurtarip topluma kazandirdik.

    formulunu de yazayim tam olsun: sap sayisi = erkek fazlasi x (1 - gay orani)
    daha muhimi, sap sayisindaki degisim = erkek fazlasi x (yeni gay orani - orjinal gay orani)
1029 entry daha
hesabın var mı? giriş yap