82 entry daha
  • kitabını okuduktan sonra filminden beklentimi minimuma indirmiştim. hem böyle bir eserin beyaz perdeye aktarılması, gerçekten hakkının verilmesi çok zordu hem de kim daha önce bir kitabı okuduktan sonra o kitabın uyarlama filmini beğenmiştir ki. bunun gibi önyargılarla oturdum 1998 yapımı uyarlamanın başına. filmde bir çok detay atlanmıştı ancak çıkarılırsa eserin akışını bozacak mühimde detaylara önem verilmişti. önyargılarımı boşa çıkaran ise ne senaryonun çok iyi yazılması ne de dönemin havasını yansıtan sahne ve kostüm tercihleriydi.

    harika bir geoffrey rush performansı izledim ben bu filmde. sanki javert karakteri için doğmuştu. kitabı okurken javert karakterinin imgesel karşılığı aşağı yukarı rush gibi bir adamdı işte. bu filmi izlememiş olanlar için tavsiyem sadece bu kusursuz performans için bile izlemelisiniz.

    --- spoiler ---

    liam neeson, bakışları ile oynadığı her role "ben doğuştan suçlu bulunmuş, ezilmiş ama masum bir insanım" demek ister gibi bir hava katıyor. o nedenle valjean rolü için o da biçilmiş kaftan.

    --- spoiler ---

    edit: v for all nick'li yazarımıza teşekkürler düzeltme için.
436 entry daha
hesabın var mı? giriş yap