26 entry daha
  • fena bir film olmamış. en azından ilk filme göre biraz daha emek ve kafa gücü harcanmış; lakin memnun olmadığım ve benim açımdan büyük problemler yaratan konulara değinmek istiyorum:

    --- spoiler ---

    insanlarca bir sınırı olmayan, eşsiz özelliklere ve güce sahip olan tanrıların tanrısı, olimpos'lu zeus'un gene tüketildiği, harcandığı bir yapım olmuş. yunan mitolojisinin odak unsurunu oluşturan böyle muazzam bir tanrı'yı gökleri gürletemeden, şimşekler çaktıramadan gene izleyemedik.
    başta yönetmen olmak üzere senarist ve yapımda emeği geçen diğer kişilerin, almighty zeus'un gücünü beyazperde'ye yansıtma konusunda korkak davrandıkları kanaatindeyim; ama kronos'a gelince oldukça cömert davranmışlar.

    peki ya diğer tanrılara ne demeli? ares gibi olimpos'taki tüm tanrıları karşısına alma cesareti gösteren bir tanrı'nın, perseus; poseidon'un ise hades'in iblisleri tarafından utanç verici bir şekilde öldürülmesi ne kadar doğru olabilir. madem bu yönde bir senaryo yazılmış; en azından izleyici tatmin edilmeli. poseidon, okyanusu görmeden öldü amk. bir de immortals'a laf ediyordum. en azından oradaki varyasyonlar, bu filmdekilere göre daha cezbedici. öte yandan savaş tanrısı olan ares'in dövüştüğü sahnelere, hiç özen gösterilmemiş. dövüş sahnelerinin belirli bir koreografide bestelenmesi gerekirken; saç saça, baş başa şeklinde olan kavgalar, filmin seyir zevkini bozmaktadır.

    kronos'a gelince... toprakoğulları'nın en belalısı olan bu titan görsellik olarak - yukarıda da belirttiğim gibi - iyi bir şekilde adapte ettirilmiş; lakin filmdeki kudreti iki -üç bilemedin dört yumruk sallamaktan öteye gidememiş. gönül isterdi ki, zeus ile o efsanevi mitosları başlatan savaşlar, mücadeleler içinde betimlenseydi.

    --- spoiler ---

    tüm bunlar dışında devam filminin yapımına başlanmış bile.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap