496 entry daha
  • çok bilmişler tarfından sözde tarihçi ilan edilen kişi.

    http://www.radikal.com.tr/…em-erciyes&categoryid=41
    şimdi burada cem erciyes takvimden alıntılamış;

    orhan pamuk hakkinda bir tarihte "genocide'i soykirim anlaminda kullaniyor. oysa dogrusu 'zorunlu yer degistirme'dir. kendisi ingilizce bilmedigi gibi türkce'yi de bilmiyor"

    yazının orjinaline, takvime bakalım;
    http://www.takvim.com.tr/…l/2012/08/30/pamuk-dokuma

    camide balkon!
    takvim'e konuşan ortaylı, şunları söyledi: "söz konusu kişinin kaleme aldığı bir eserde şu ifade geçiyor; 'imam ikindi namazı saatinde caminin balkonuna çıkarak ikindi ezanını okudu.' şimdi bu toplumda yaşayan her insan bilir ki, namazın saati olmaz vakti olur. camilerde balkon diye bir yer yoktur minarenin şerefesi vardır. ezanı da imam değil müezzin okur. bu örnekle de sabittir ki kişiler, içinden çıktıkları toplumu bilmeden bir şeyler yapmaya çalıştıklarında doğru şeyler yapmazlar. bana göre, pamuk, türkçe'yi de ingilizce'yi de bilmiyor.''

    sözde dil!
    orhan pamuk'un "jenosit" sözleri de ilber ortaylı'nın dikkatinden kaçmadı. prof. dr. ortaylı, "ermeni olaylarıyla ilgili genocide (soykırım) yorumu yapanlar 'jenosit'in kelime anlamını bile bilmiyorlar. ermeni soykırımı söz konusu bile değil" dedi. yani ilber hoca, pamuk'un kelimelerin anlamlarını bile bilmediğini söyledi.

    toplumdan haberi yok
    prof. dr. ilber ortaylı, pamuk'un yaşadığı toplumdan da haberi olmadığını söyledi. ilber hoca, "toplumunun alışkanlık ve kültüründen haberi olmayan bir yazarın, nobel ödülü almış bile olsa doğru eserler ortaya koymuş olması mümkün değildir'' dedi.

    cambridge online sözlüklere gelesin ilber! (asker arkadaşım ya o bakımdan)
5159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap