• günlerdir üzerinde düşündüğüm kazançtır. akp’nin suriye ile savaşmaya bu kadar istekli olmasının ardında amerikan, obama sevgisinin, taşeron aşkının ötesinde bir şeyler olmalı. yani kendi oy vereninin bile büyük çoğunluğu bu savaşa karşıyken, halk arasında destek bulamazken, dış dünya bile ilk baştaki hevesini kaybetmiş, arkandan usul usul çekilmişken savaşmaya bu kadar istekli olmanın arkasındaki motivasyon nedir cidden merak ediyorum.

    suriye sınırına yığınak yapmak, genelkurmay başkanını gönderip üçlü çektirtmek, bakanlarına, vekillerine 3 saatte alırız, 5 saatte çıkarız türü açıklamalar yaptırtmak için büyük bir kazanç olması gerektiğini düşünüyor insan. yani kimse bana bunu suriye’de ölen insanlar için, insanlık için, zulmün bitmesi için, vb. şeylerle açıklamaya çalışmasın. bunlar olabilir ama dünyanın her köşesinde bunun daha beterleri olurken sesi çıkmayan akp neden suriye konusunda artık iyice mantığını yitirmiş şekilde hareket ediyor.

    al işte şimdi de uçağını indirdiler zorla, şunu bulduk, bunu bulduk diyorlar ama ortada bir şey yok. yani rusya’yı, iran’ı bile karşısına alacak kadar ne kazanç bekliyor? doğalgaz, elektrik gibi kaynaklarda bağımlı olduğun iki lokomotif ülkeyi karşına almana sebep olacak şey nedir? dikkat edin hep akp diyorum çünkü bu türkiye devletinin değil bizzat akp’nin politikası. halkına biraz kulak veren, biraz devlet yönetimini bilen politikacılar akp’nin davrandığı gibi davranmazdı suriye konusunda.

    bu olay mezhep olayı falan değil, esad düşmanlığı değil, taşeronluk değil, bunun arkasında başka bir motivasyon olmalı. savaşı bu kadar istemenin bir sebebi olmalı. size belki seçim kaybettirecek, deli gibi sevdiğiniz koltuklarınızdan sizi ayırabilecek bir şeyi bu kadar delicesine istemenin ödülü nedir çok merak ediyorum.

    acaba diyorum akp bir ödül peşinde değil de, önceden aldığı borcu geri mi ödemeye çalışıyor? hani bir noktada “sikerim ödülünü, kazancını” deyip vazgeçersin ama borcun varsa efelenemezsin, illaki ödersin ya o borcu, sanki akp onu yapıyor gibi. ülkenin geleceğini ipotek altına almak böyle bir şey işte bence.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap