• günlerdir gerçekleşen olaylar bütünü. son bir iki aydır, neredeyse suriye krizinin tırmanmaya başlamasından bu yana dikkat ediyorum tayyip erdoğan her gün birkaç muntazam ayar yiyor. sanırım silsile ilk olarak esad ile başladı*, sonra dünkü hakkari'de neden türk bayrağı ile dolaşamıyorsun lafı üzerine kılıçdaroğlu temiz bir ayar çekti, ardından bugün alman gazetesi savaş kışkırtıcısı defol diyerek kaba bir ayar verdi, bitti mi derken tayyip erdoğan'ın almanya'ya yönelik olarak yaptığı "pkk'yla mücadelede destek vermiyorlar" açıklamaya alman federal adalet bakanı'ndan "almanya, pkk üyeleri için kesinlikle rahat edebilecekleri, saklanabilecekleri bir ülke değildir" ayarı geldi. oh bitti heralde bugünkü ayar kotası derken cumhurbaşkanı abdullah gül'ün çift başlı yönetim olmaz diye erdoğan'a; “tabii yanlış anlamalara falan hiç gerek yok. herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuştuğumuza bakması lazım. önce tabii cumhurbaşkanı olarak cumhuriyet bayramı'nın bütün ülkede nezih bir şekilde kutlanmasıyla ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz. ayrıca çift başlılık gibi bir şey de olmaz. memleket idaresinde, ülke idaresinde çift başlılık doğru da değildir. böyle bir şey zaten söz konusu da değildir. anayasamız, mevcut kanunlarımız hepimizin yetki ve görevlerini, sorumluluklarını zaten açıkça belirtmiştir. bu bakımdan hepimizin yanlış anlamalara fırsat vermemesi gerektiği kanaatindeyim” açıklaması geldi.

    saat daha 12 buçuk ama başbakan bugün 3. ayarını yedi. akşama kadar 6'ya tamamlanır gibi. bir başbakanın bu kadar ayara ihtiyaç duyması üzücü tabi. yazık lan kimin çocuğuysa... ha şimdi bi de bunların ayar olmadığı yönünde ayar vermeye çalışan arkadaşlar çıkacaktır, onlara bugünlerde radyolarda sıkça çalan bir yalın şarkısı ile seslenmek istiyorum; "kasma".

    edit: şimdi boya kalemi hatırlattı şöyle bir şey de varmış http://haber.sol.org.tr/…-zone-kurariz-haberi-61679 dört etti ya la.

    edit2: yenisi şimdi geldi http://dunya.milliyet.com.tr/…lt.htm?showpageskin=1

    edit3: altıncı ayar içeriden geldi http://www.baskahaber.org/…n-66-cezaevinde-683.html
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap