• torba yasanın geçmesi halinde olabilecek hadise.

    1) her ne kadar kanuna aykırı olmasa da, açık alanlarda içki içmek kabahatler kanunu'ndaki 'sarhoşluk' maddesine göre cezalandırılıyor ve ilgili kişiye para cezası kesiliyor.

    2) bunun dışında, kimi şehirlerde "umuma mahsus yerlerde içki içmek" belediyenin aldığı kararlarla yasaklanabiliyor, karar mahkemeden dönmediği sürece de uygulama böyle devam ediyor.

    3) ek olarak, daha çok muhafazakar belediyelerin olduğu yerleşim birimlerinde, içki satan yerlerin ruhsatları herhangi bir gerekçeye dayanmadan iptal ediliyor, yeni mekanlara da ruhsat verilmiyor.

    4) pek çok yerleşim biriminde de, eğlence tesisi olmasa dahi büfelerde içki satışı yapılmıyor. zabıtalar büfeleri basıyor, dükkan sahiplerine baskı uyguluyor.

    dolayısıyla içki içibilen tesis sayısı ufak bir alana sıkıştırılıyor. istanbul'da nevizade, çiçek pasajı, kadıköy; ankara'da sakarya caddesi, bestekar gibi ufak muhitler arasında kalıyor.

    işte akp'nin geçirmeye çalıştığı bu son yasa, bu ufak muhitlerdeki içkili mekanları da ortadan kaldırmayı amaçlıyor. yasaya göre, 100 metre yakınında ibadethane veya eğitim kuruluşu (sürücü kursu da olabilir, dershane de) olan her içkili mekanın ruhsatı iptal edilecek.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23287630.asp

    yasağa uymayanın da mekanı kapatılacak.

    bu ne demek oluyor? bu türkiye'de içki içmeyi tamamen yasaklanmasından bir önceki adım. insanlar içkiyi sadece evlerinde tüketebilecek hale getirilecek, dışarıdan da satın almaları zorlaştırılacağı için bu da kısmen önlenmiş olacak.

    belki de birkaç sene sonra, içki tüketimi tamamen yasaklanacak.

    şimdi gelelim, klasik "laikçi hezeyanları"na... birkaç sene önce "tehlikenin farkında mısınız?" diyenlerle taşak geçerdik, endişeli modern sınıfına sokardık. şu an geldiğimiz nokta, bu tiplerin (ulusalcıların) falan haklı olduğunu (acı ama gerçek) ortaya koyuyor.

    askeri vesayetten kurtuluyoruz ayağına özgürlüklerin elimizden alınmasına el çırptık, şimdi ceremesini çekmeye hazırlanıyoruz.
130 entry daha
hesabın var mı? giriş yap