1586 entry daha
  • ben hiçbir parti ile bağı olmayan kendi halinde bir insanım. ve aslında benim için olayın avm'lerle bir alakası yoktu. ziyaret ettiğim her büyük ülkenin başkentinde, şehir merkezinde veya ona çok yakın bir yerde mutlaka büyük ve güzel bir park bulunduğunu gördüğüm için ve kendi adıma bunları medeniyet için önemli bir nokta olarak değerlendirdiğim için sırf bu düşüncem uğruna ben de taksim'e gittim. asmalımescit'ten içeriye istiklal cd.ne girip galatasaray'a doğru yürümeye başladığımda saat 20:00 idi. galatasaray lisesi'nin önünden itibaren gözlerim yaşarmaya başladı. ilerlemenin mümkün olmadığı, polis barikatının olduğu noktada sağ taraftan sıraselviler caddesi'ne yöneldim. burada arkadaşlarımla buluştum. havanın kararması ile beraber polis gaz bombası kullanımını abartmaya ve sokağın içlerine doğru ilerlemeye başladı. bu sırada o tüfekle ateşlenen bir gaz bombası sağ bacağıma isabet etti ve uzun süre acı içinde kıvrandım*. (olay sırasında yazdığım entry: #34215215) daha sonra "bunları televizyon gösterecek mi acaba?" diyerek etrafta uzun süre kamera aradım fakat hiçbir haber kanalı ortada yoktu. sokaktan 3-4 dakikada bir ambülans geçiyordu. defalarca gaz bombasına maruz kaldık. herkesin yüzü talcid-su karışımına bulanmış*, ortam da tam bir savaş meydanına dönmüştü. ön sıralardaki bazı arkadaşların polis tarafından "konuşmak için" çağırılıp daha sonra yüzüne biber gazı sıkıldığını ve bu konuda dikkat etmemiz gerektiğine dair şeyler duyuyorduk. ben de en ön tarafa gidip bu olayları görüntüleyeyim istedim. defalarca buna yeltendim fakat gaz kokusundan o kadar etkilendim ki beykent hukuk'un ilerisine geçmem mümkün olmadı.

    dakikalar sonra en sonunda bunu çekebildim: http://www.youtube.com/watch?v=j4lw_4pvelu

    videoda polise karşı herhangi bir yabancı madde atılmadığını, yalnızca demokratik bir tepkinin gerçekleştiğini ve polisin kullandığı orantısız şiddeti görebilirsiniz. dakikalarca hiçbir şey göremedim ve düzgün nefes alamadım. bir an insanların arasından çıkamadığımda önümde, arkamda üç tane gaz bombası gördüğümde "her şey bitti, burada nefessizlikten öleceğim" diye düşündüm.

    bunun orada bulunduğum süre içinde yüzlerce defa yaşandığını söyleyebilirim size. söylediğim gibi, hiçbir siyasi oluşumla bağı olmayan kendi halinde bir insanım. oraya kimse avm yapılsın mı diye bana sormadı. halkın istemediği bir şeyi halka rağmen yapmaya çalışmak, bu uğurda orantısız güç uygulamak, insanların canını almak... bu nasıl bir diktatörlük anlayışıdır bilmiyorum. fakat oradayken gördüğüm şuydu: islamcı insanlar da, komünist de, kapitalist de aynı şeyi savunuyordu, aynı saftaydı. fenerlisi, cimbomlusu, beşiktaşlısı aynı savaşın uğrunda kol kola girmişlerdi. bu halkın duyarlı olduğuna bu sefer gerçekten inandım. sadece bir süredir uykudaydık. ama umuyorum ki, bu olay ile birlikte bu halkın uyanışı da başlamış olacak.

    umuyorum öyle olur.
10999 entry daha
hesabın var mı? giriş yap