• gezi parkı olaylarının başlamasına sebebiyet veren emir.

    "20 kişilik bir grup olarak bekliyorduk. tam bir belirsizlik hakimdi. amirlerimiz bize “gerekeni yapın” dedi. bu, çok yuvarlak bir laftır. polisi kaderiyle baş başa bıraktılar. “gerekeni yapın” da... ne yapacağız? emir açık olmadığı için istismara ve insiyatife çok müsaitti.

    müdahale edilen yere “gaz atın veya atmayın” denmedi. gazın hangi şartlarda nasıl kullanılacağını biliyoruz. o şartlar olduğunda gecikmek sakıncalı bir haldir. “gerekeni yapın” emrinin doğurduğu bir sonuç oldu. gerekenin bu olduğunu düşündük.

    parktaki eylemcilerin barışçıl olduğunu bilmiyor muydunuz?

    görev öncesi bize bilgiledirme yapılsaydı böyle olmayabilirdi. çok farklı gruplarla karşı karşıya geliyoruz. karşımıza gelene kadar bu grupların ne olduğunu bilmeden gerekeni yapmam söyleniyor.

    bu insanların neden orada olduğunu söylemediklerinden bireysel insiyatif ve hatalara kayılıyor. bu da çevik kuvvet’in idari yapısından ve memurun önemsenmemesinden kaynaklanıyor.

    bizi hataya sevk ettiler.

    böyle bir durumda görevi reddetme seçeneğiniz yok mu?

    karşılığında gelecek ihraç ve soruşturma gibi yaptırımları göze alabiliyorsak reddederiz. ya itaat et ya terk et mantığı var. “gaz atmıyorum” derseniz aklınıza gelmeyecek baskıyla karşılaşıyorsunuz.

    dışlanıyorsunuz, sürülüyorsunuz.

    sizi intihar bile ettirirler. “ben yapmayacağım” demeyi çoğu kişi göze alamıyor. kendi kendimize isyan ediyoruz. zaten söyleseniz de bir şey değişmiyor.

    bir idareci bana ‘beğenmiyorsan, geç karşıya taş at!’ dedi."

    http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/…106&rid=4369&p=3

    (ayrıca bir haberi 30 sayfaya bölerek yayınlayan hürriyet'in allah belasını versin)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap