9 entry daha
  • her ne kadar espri ve geyik malzemesi olacağımı bilsem de inatla devam edeceğim rehber.

    bugün aklıma gelen yeni bir korunma yöntemi ile karşınızdayım hanımlar.
    yolda belde, ıssız yerlerde sizi takip eden biri olma ihtimali varsa, ki benim başıma geldi, dikkatsiz olduğum için dötümüz mıncıklandı. hiç hoş bir şey değil dikkatli olun. bundan dolayı arkanızı sürekli kollamanızı tavsiye ederim.
    ama arkayı kollamak da riskli bir şey zira dönüp bakma hareketiniz "karı bana pas veriyor, beni takip et demek istiyor" şeklinde algılanabiliyor. anneciğim ufakken hep derdi kızlar arkasına bakmaz diye, bundanmış demek ki. neyse...

    sizinle arkanıza dönmeden arkayı kollama yöntemleri paylaşmak istiyorum. çoğunuz biliyordur muhtemelen ama aranızda gözü açılmadık sığırcık yavruları da var. ay gelemedim sadede, şiştim yeminle.

    1 - dükkan vitrinleri: arkanızdan sizi takip eden biri olup olmadığın anlamak için mükemmel bir yöntemdir. elbiseye bakar gibi yapıp çaktırmadan yansımadan arkanızdaki insana bakabilirsiniz.
    2 - reklam tabelaları: karşınızda varsa reklamı inceliyor gibi yapıp yansımadan kontrol edebilirsiniz.
    3 - gölge: sokak lambaları ve güneş size bu konuda yardımcı olacak, önünüze düşen gölgenizin yalnız olmasına dikkat edin. (not: vakti zamanında ben tacizciyi böyle farkettim ama çok aptal olduğum için taciz edileceğimi algılayamadım. sonra bu gölge olayı takıntı oldu. şimdi hep gölgemi önüme alıp yürümeye özen gösteriyorum, benim gölgeme yakın başka gölge düşerse de panikliyorum.)
    4 - ayna tabii ki: ama bu biraz zor. yine de çok zor durumda kalırsanız pudranızı çıkarıp aynayla bakabilirsiniz. de pudrayı çıkarıp açısını maçısın ayarlayıp bakana kadar dönüp bakın çok kasmayın bence.

    son olarak götünüzün dibine kadar sokulduğunu hissettiğiniz biri varsa, çekinmeyin zank diye durun arkanızı dönün, ani dönüşler yapın, şaşırtın, ona küçük sürprizler yapın.

    ben utanmıyorum bunları yazdığım için, bana bunları yazdıranlar ve bu yazdıklarımı geyik malzemesi yapabilecek tıynette olanlar utansın.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap