74 entry daha
  • sonuna kadar okumanızda fayda görüyorum.

    bu olayı açıklığa kavuşturmak farz oldu. yüze kapatılan elin olayı teee 2012 olimpiyatlarına ve jamaica'ya dayanıyor. jamaica'lı çok ünlü bir rapçi var, adı vybz kartel. bu vybz kartel şarkıcı olmasının yanında aynı zamanda da politik bir figür. aktivist hareketleriyle sürekli adını duyuruyor. her neyse kendisi bir kitap yazmış, adı da "the voice of the jamaican ghetto". bu kitapta jamaica'daki ghetto hayatının gerçekleri anlatılıyor. işte burda karşımıza "gaza" kelimesi çıkıyor. gaza jamaica ghettolarında yaşayanlara deniyor. bir nevi gang gibiler ve onların simgeleri ne biliyor musunuz? işte bu.

    bu işareti dünya çapında üne kavuşturan ise, 2012 olimpiyatlarının yıldızı olan usain bolt ve takım arkadaşı warren weir.

    http://theislandvibes.com/…a-sign-a-hit-at-olympics (gaza'lı olmakla gurur duyuyoruz manasında bu işaret)

    http://api.ning.com/…5dlllnl1dbl/439x.jpg?width=550

    hal böyle olunca, usain bolt'a olan hayranlıklarını göstermek isteyen bir çok ünlü futbolcu bu işareti yapmaya başlamış.

    http://extra.globo.com/…pato-marcelo-usain-bolt.jpg

    isveçli 3 sporcu ve usain bolt gaza pozu verirken.

    e peki kardeşim, baroni, sow, webo bu adamlardan hangisi jamaica'lı??? ya da usain bolt gene rekor kırdı da ona mı selam çakıyolar??

    tabi ki hayır. bildiğin direnişe gönderme yapmış adamlar işte zira. yukarı da da anlattığım gibi gayet siyasi bir simge bu gaza işareti. (bir galatasaraylı olarak takdir ettim <3)

    gazeteciler işlerini doğru dürüst yapamıyor bari biz yapalım di mi.

    https://twitter.com/…sik5/status/362840654667206656

    edit: "t"'nin anlamını da buldum onu da paylaşiim. brezilya'lı ünlü bir şarkıcı var thiaguinho diye. bu thiaguinho'nun işareti de aha bu

    alexander pato'nun instagram fotosuna baktığımızda ise (thiaguinho'yla poz vermişler) thiaguinho'nun, pato'nun sürekli kullandığı gaza işaretini yaptığını, pato'nun da ona karşılık thiaguinho'nın "t" işaretini yaptığını görüyoruz. adamlar birlikte poz verdikleri için birbirlerine gönderme yapmışlar. burası gayet açık.

    bu arada madem gazetecilik rolüne büründük, tarafsız gazetecilik yapalım, bilgi saklamayalım. bu thiaguinho (thiago olarak da geçiyor) 19 temmuz'da ciğerlerinden rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmış.zatürre başlangıcımıymış neymiş. 2-3 konserini iptal etmiş, ama websitesinden de gördüğümüz üzere iyileşmiş ve konserlerine kaldığı yerden devam ediyor. (hasta arkadaş thiago muhabbeti burdan çıktı sanırım)

    thiaguinho'nun bütün brezilya'lı futbolcularda da kanka olduğunu belirtmem gerekiyor bu arada. (neymar'la şarkı falan sölüyolar o derece) hatta ilginç bi şekilde bu thiaguinho'nun fener formasıyla çekilmiş bir fotosu var.

    özellikle neymar'la thiaguinho çok yakın arkadaşlar. o yüzden neymar'ın da t işareti yapması gayet normal.

    burda hemen bi parantez açmam lazım. hürriyet "t" harfiyle ilgili bi haber yapmış. onu da açıklayalım hemen;

    portekizcede é nois diye bir deyim var. ispanyolca "es nosotros" is us demek. arkadaşlık bağlarını açıklayan bir deyim. şimdi bu neymar çocukluk arkadaşlarına çok önem verirmiş. hatta barcelona'ya giderken, "arkadaş grubum da ben nereye gidersem gelicek yoksa anlaşma yapmam" diye, sözleşmesine madde koydurmuş, düşünün yani. aha bunlar işte neyse, neymar bu arkadaş grubuna é nois'ten gelen toiss ismini uygun görmüş. (baştaki t harfi ve simge yukarıda anlattığım thiaguinho'dan geliyor) gol atınca falan hep bu t'yi yapar olmuş ve sosyal medyada da baya yankı bulmuş bu olay. hatta bununla ilgili eh tudo toiss diye bir şarkı bile yapılmış.

    şimdi bu kadar bilginin ışığında, bizim çocukların yaptığı gönderme için %100 gezi parkı'yla alakalıdır demek çok da doğru olmayacak diye düşünüyorum.(dürüst gazeteciliğimizi elden bırakmayalım di mi ehhehehe) acaba pato'yla thiaguinho'nun pozunu görüp, onlara mı gönderme yaptılar, bilemedim şimdi. ama baroni'nin 5 yaşındaki çocuğunun doğumgünü kutlamak için yüzünü kapadığı muhabbeti tamamen zırva, onu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. (bu arada jaimaca'lı bile olmayan pato'nun ota boka gaza işareti yapması da ayrı bir saçmalık, söylemeden edemicem.)

    özetleyecek olursam; sanırım bu olayın iç yüzünü hiçbir zaman kesin olarak öğrenemicez ama ben inşallah gezi parkı için yapmışlardır demekten de kendimi alamıyorum açıkcası :)
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap