8206 entry daha
  • başka bir sözlükte güzel bir tanımlası yapılan kulübüm**

    çok klişe tabirle kolay kolay anlaşılamayacak birşeydir beşiktaş ve beşiktaşlılık. hani derler ya 3. büyük, ezik takım, en fazla taraftar fenerbahçe ya da galatasaray. heh işte siyah-beyaz kalpler bunların hiçbirini takmaz. önemli değildir ya da birşeyleri ispat etmek zorunda değidlir. asla en iyi, en büyük olduğunu iddaa edecek gaflete düşmez sadece en çok beşiktaş'ı sever.

    kalkıp kupayla, taraftarla bunun gibi şeylerle sidik yarıştırmaz. dersen ki zaten yarıştıramaz hiç farketmez. sadece doğru olmaya çalışır. dik durur. semti sadece marş için değil gerçekten erkek semtidir. ilkokul yıllarında maçları sadece 3-4 kişiyle paylaşır bundan da hiç gocunmaz. az ama özdür. prim peşinde koşan kızlar gibi cadde için feneri, başarı için galatasaray'ı tutan kızları yoktur. beşiktaş'ı tutan kızlar futboldan anlar. çoğu erkekden de iyi bilir. tribünde koltuk arkası dizi açıp izlemez, gerçi koltuk arkasında tv izleyecek stadı da yoktur belki ama bunu da dert etmez. inönü gönlünün en iyi stadıdır.

    maç öncesi yönetim destekli yapılmış kartonları kaldırmayı başarı saymaz, kendi parasıyla çarşaf'a sprey sıkar. kendine reklam yapmak isteyecek bir taraftarı yoktur. van'ı, zencileri, sorunları dile getiriyorsa bunu harbi inandığı ya da istediği içindir. balık pazarında rakı içerken yan masayla derin bir futbol muhabbetine girebilirsiniz. çünkü orası beşiktaş'tır ve konu hayat her zaman beşiktaş'tır.

    kapitalizm, tüketim sevmez beşiktaş'ı. çünkü beşiktaş para kazandırmaz bu bünyelere. 10 yıl şampiyon da olsa olamasa da hemen hemen aynı sayıda gazete decoder forma cart curt satar. kısacası beşiktaş başarısı para kazandırmaz kodamanlara. 51 maçta 1 kere kaybedince türkiye panikler çok sevilen ekran yüzleri ligde heyecan yok böyle giderse decoder satamayız diye canlı yayında utanmadan bağırırlar. cesur yürek hakemler, emsal kararlar hep bu takıma denk gelir.

    ne yaparsa yapsın 1999 da galatasaray'ın kupaya giden yolunu ya da fenerbahçe'nin cl de çeyrek final'i kadar etki yaratamaz. türkiye onunla yatıp kalkmaz çünkü pazarlanmaz. televizyon santra ile bağlanır. 3 saat önceden özel yayınlar başlamaz. bugünkü atletico madrid maçı 2 gün sonraki derbi kadar değer kazanmaz gözlerinde. sonra bunun sebebi olarakta beşiktaş'ın büyük takım olmaması ortaya atılır. hayır güzel kardeşim size pazarlanan o sizin inanmanıza istedikleri ve seve seve inandığınız şey o. bakmayın galatasaray-fenerbahçe nefretine konu beşiktaş olunca çok iyi anlaşır onlar. çünkü diğeri bir diğerini yüceltir hep. lacivert olan derki gs maçları ayrı beşiktaş ezik, kırmızı olan da ona aynen kardeşim çok farklı der. farklı olan şey dünya derbisinin 5 ülkede bile gösterilmemesidir.

    yaşlı, genç farketmez hiçbir oyuncusu medyada ya da milli takımda cilalanmaz, parlatılmaz. volkan, g.gönül, lugano, emre, stoch, niang, alex, semih kaya, emre çolak hep üst düzey futbolcular olurken, manşetlerden inmezlerken bir egemen, ilhan mansız, pancu, nouma, sergen, necip, fernandes, ernst hep sıradan oyuncular olurlar. çünkü üstlerinde siyah-beyaz forma vardır.

    beşiktaş'ın ve ülkenin en büyük en önemli oyuncularından ali gültiken sadece 7, oktay 18, feyyaz uçar 28, mehmet özdilek 31, sarı fırtına 33, rıza çalımbay 37, sergen yalçın 37(beşiktaş ile 11 yılda sadece 19 kere, diğer 5 senesinde 18 kere. beşiktaş'ı 100.yılda şampiyon yaparken dahi alınmadı.) kere milli olabilmişlerdir. metin-ali-feyyaz 3 lüsü sadece ve sadece toplamda 69 forma alabilmişler çok değerli milli takımdan.
    ilhan'ı, ulvi'yi, ertuğrul'u falan saymaya zaten hiç gerek yok. diğer yandan bakalım;

    tugay kerimoğlu - 94 (şifo'nun, rıza'nın, sergen'in 3 katı)
    oğuz çetin - 70 (döneminde rıza'dan, şifo'dan, maf'dan tokatlanan oç)
    tuncay şanlı - 80 (sarı fırtına'nın 3 katı)
    arif erdem - 60 (taklacı güvercin tek başına maf kadar forma giymiş, 60 maçta 11 gol, ertuğrul 25 maçta 11 gol. ama tercih hep arif)
    ergün penbe - 49 (forması yeter)
    fenerbahçe'li tayfun korkut - 42 (beşiktaş tarihi'nin en önemli oyuncularının hepsinden daha fazla)
    ümit davala ve ümit özat - 41
    hasan şaş - 40 (rıza çalımbay, şifo falan boşuna yorulmuş)

    kısacası necip'de çıkartsa bu klup, muhammed'de yetiştirse parlatılmaz bu ülkede.
    işte bu yukarıdaki sonuçlar bile neden beşiktaş futbolcusunun değerli olmadığını aslında 3. büyük saçmalığının safsata olduğunu anlatır. ben kendime üzülmem koyayım alayına. yazık sadece şifoya rıza'ya metin'e ali'ye feyyaz'a.

    beşiktaş birtek beşiktaş taraftarı için vardır. ne başkaları üzerinden trollük yapsın diye, ne diğer camialar üzerinden masturbasyon yapsın diye. gitsin herkes dünya derbisini konuşsun, 5 para etmez futbolcusunu övsün, beşiktaş'ın küçüklüğünü anlatsın kendine arkadaşlarına. bize bulaşmasınlar.

    alayına beşiktaş!
    alıntıdır.
47935 entry daha
hesabın var mı? giriş yap