51 entry daha
  • her geçen gün kendimi biraz daha geliştiriyorum bu konuda.

    ilk zamanlarda "baban nereli?", "babanın babası nereli?", "peki ya onun babası nereli? anlatsana biraz." gibi sorulara bıkmadan usanmadan cevap verdim. hatta çok sorulmasa da annemin, annemin babasının dahi doğum yerlerini öğrenip sorulursa söylemeye hazır bir şekilde, benimle bir şekilde hemşehri çıkmaya çalışan amcalara karşı adeta sözlüye kaldırılmış bir öğrenci gibi ezbere cevap verdim. bu kulaklar "daha daha nerelisin?" diye bir cümle duydu, var mı ötesi?

    daha sonraları doğum yerimi söyleyerek savuşturmak istediğim bu sorular bana "baban nereli asıl baban?", "deden nereli? tam olarak nereden gelmiş?" olarak geri döndü. bir süre sonra soyağacımın köklerine inmek için sorulan sorulara "niye sen jeneolojist misin kardeş" diyerek* mavi ekran verir oldum.

    bir dönem annemin doğum yeriyle babamın doğum yerini haritada işaretleyip bir doğruyla birleştirmek suretiyle tam orta noktasına denk gelen konya'yı kendime memleket belledim. lakin bu da ardı arkası kesilmeyen büyük büyük dedelerimin nerede doğduğu, nerede yaşadığı merakını geri püskürtmeye yetmedi.

    bir başka dönem barış abi'nin hemşerim memleket nire şarkısında geçen ve nerelisin sorusuna verilebilecek en güzel cevap olan "bu dünya benim memleket"i kendime cevap olarak seçtim. deli muamelesi yaptılar.

    bana nerelisin diye sormayın arkadaş. bana pi sayısının 6857213. basamağını sorun. bana dünya neden yuvarlak diye sorun. pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis ne demek diye sorun. bilinen en uzak yıldız ne kadar uzak diye sorun. nerelisin diye sormayın.

    edit: iyi ki sormayın dedik.*
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap