166 entry daha
  • ortanca kedim, sizden iyi olmasin cok yilisiktir. zaten onu eve almami da bu yilisikligina borcludur. onu buldugum bahcede, butun gun toza topraga kicini basini surte surte yatardi. alaca kedi bi' de.
    ilk karsilastigimizda, kizimin isaret etmesi ile, biraz oynasmistik. tirnaklari camur icindeydi. tuyleri toz toprak.
    neyse, ikinci gorusmemizde alip kucagima seveyim derken, camurlu tirnaklarini kabanima gecirip, basini da gogsume yaslayinca, hic bozmadan oyle eve getirdim. fakat les gibi. e tabi kedinin yikanmadigini biz de biliyoruz ama, bunu yikamaktan baska caremiz yok.
    o zaman kuvet var banyoda. aldim ortancayi, sampuani filan. elimi yirtma ihtimaline karsi bulasik eldiveni taktim. suyu actim, islattim. giki cikmiyor. sonra sirtina doktum sampuani, basladim kopurtmeye. kimildamiyor bile. sonra eski bir dis fircasi ile, tirnaklarini fircaladim. hala kuzu gibi duruyor. sonra bi' guzel duruladim. buyuk bi havluya sarip, iyice suyunu cektirdikten sonra, o kizimin kucagindayken sac kurutma ile bi' guzel kuruttum.
    ilk ve sondu. gerekliydi.
    zaten, sonra evin kedileri icindeki en temiz kedi oldu. hatta kendini yalamaya usenen buyuk kedimi de tenhada kistirip gelisine yalar.
    onun disinda gecen sene bulup, veterinere biraktigim 3 yavru kediyi, veterinerin her sabah bebek gibi yikadigini ve kuruttugunu da gormustum.
    kedisine gore degisse de, ozellikle annesiz, bebek kedilerin her sabah yikanip, karinlarinin ovularak kurutulmasinin sindirim sistemleri icin faydasi oldugu bir gercek.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap