27 entry daha
  • izlandik fargo.

    sadece fargo demek de dogru degil aslinda. bu tarzin [en azindan benim izledigim] ilk orneklerinden twin peaks'i david lynch yapmisti. sadece biraz daha dogaustu ogeleri mevcuttu. bu tarz derken neyi mi kast ediyorum peki? disaridan baktiginda kendi halinde kucuk bir kasaba halki iken icinde turlu gunahlari, yalanlari, kirilma noktalarini barindirabilen hikayelerden..
    true detective burdan yakaladi, forbrydelsen, top of the lake.. hepsinin kendine has bir noktasi var tabi ki. trapped/ofaerd icin has nokta ise izlanda'da gecmesi [adanin kuzeyindeki siglufjordur isimli liman kasabasinda geciyor], mevsimsel ve cografi kosullarin avantaj ve dezavantajlarini, tee izlanda da bile gecerli oldugunu gorunce uzulecegimiz insan ticareti, toprak sebebiyle cikan kavgalar, oynanan oyunlar, olen insanlar gibi dunyanin her yerinde ne yazik ki gecerliligi olan evil olaylarlar birlestirmesi. ustelik izlandali insanlara dair meraki olanlarin merakini giderebilme sansi da veriyor. [insan iliskilerinde, aile iliskilerinde, ask iliskilerinde nasillar, ne tepki veriyorlar vesaire diye] ve sonuc sasilasi bir sey cikiyor: kuzeye gittikce insanlarin daha mesafeli olmasini beklerken, bu fikir yikiliyor. karsimizdakiler insan cunku. ve insan her yerde insan.
    bu fikri edinmemde en buyuk etken de olafur darri olafsson tarafindan canlandirilan andri karakteri: cok insani, cok kirgin, cok vefali, cok verici bir adam. sarilmak istiyor insan sevgiyle.

    biasli yaklasmadan edemeyecegim tabi ki [izlanda denilince bende 5-0 onde baslar her sey zira] ama bu yil izledigim en guzel polisiye dizi diyebilirim. ilk bolum baslar baslamaz kaleo'nun vor í vaglaskógi sarkisinin calmasi detayi olsun, dizinin acilis jenerigi olsun.. ki jenerigi, izledigim en harika jeneriklerden. tiktik: https://youtu.be/yueac8dqazg

    ozetle [basta da dedigim gibi] izlandik fargo.
    genisce son yilin en iyi polisiye dizilerinden.
    umalim ki 2. sezonu da gelsin.
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap