186 entry daha
  • almanya'nın da baskılarıyla türkiye'yi dışlamaya başlayan yamyam örgüt.

    neden yamyam dedim. batının tüm kurumları böyle. sadece kendi işlerine gelince kullanmanıza müsaade ediyorlar. mesela nato da bunlardan biri:

    - senelerce hizmet etmişiz,
    - en değerli üslerimizi vermişiz, senelerce komşularımızı karşımıza almışız,
    - kore'ye asker gönderip, bedel ödeyerek girmişiz,
    - bir yerde sıkıntı olunca hadi türk askeri, nato'nun gururusun sen git (afganistan vs) demişler
    ...

    ancak rusya ile bir takıştık. bu ibneler hemen, "türkiye için rusya ile mi kapışacağız, nato'dan kovalım bunları" demeye başladılar.

    interpol'da da bu şekilde oldu. "doğan akhanlı" diye bir türke kırmızı bülten koymuşuz. bu vatandaş almanya'ya kaçtıktan sonra alman vatandaşı olmuş ve orada gazetecilik yapıyormuş. ispanya'ya gidince orada polis bunu yakalamış. gazeteci ve almanya'da itiraz edip, suçsuz olduğunu iddia etmişler. buraya kadar her şey normal. suçlu da olabilir, suçsuz da olabilir.

    ispanyol mahkemesi o zaman türkiye'ye :"bu adamın suçlu olduğunun delillerini 40 gün içinde gönder, sana iade edeyim" demiş, gazeteciyi de kontrollü serbest bırakmış. bu da gayet normal. suçu ispatlanana kadar, herkes masumdur.

    ancak almanya "interpol'den türkiye'yi atalım, bu kırmızı bülteni kaldırın" diye ortalığı ayağa kaldırınca, interpol 2 günde kırmızı bülteni iptal etti. işte burada yamyamlık kendini gösteriyor. biz belgelerimizi sunup, iddialarımızı savunsaydık, ondan sonra karar verseydiniz...

    türkiye acilen bir karar verip, tüm bu yamyam kurumlar ile ilişkilerini tekrar gözden geçirmelidir.

    edit: tekrar okuyunca fark ettim ki almanya'nın tutumu da yamyamca. 2013'ten beri bu gazeteci hakkında kırmızı bülten olmasına ve almanya'da bulunmasına rağmen tutuklamamışlar.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap