12 entry daha
  • 1- kuleler boğaziçi görünüm alanına değil, levent'in en kuzeyine yapılıyor.

    2- bu kulelerin istanbul'un sembolü olacağına inanmıyorum. bu bölge halihazırda zaten avrupa'nın en yoğun gökdelen bölgesi ama çoğu yabancı istanbul'da gökdelen olduğunu bile bilmez. dünya istanbul'u olması gerektiği gibi boğaziçi, ayasofya, sultanahmet camii, süleymaniye camii, kız kulesi ve saraylarla tanıyor*. bu sebeple bu kulelerin istanbul'un sembol olacağını hiç sanmıyorum.

    3- isminin dubai kuleleri olması, bence de hoş değil. ama bu onların dubai'nin reklamını yapmak için bilindik politikası. aynı şekilde bizim inşaat şirketlerimiz de, yurtdışında yaptıkları binalara böyle isimler verebiliyorlar. mesela, alma ata'nın en büyük otelinin ismi ankara otelidir ve türk inşaat şirketleri tarafından yapılmıştır.

    4- kulelerde bir çok ofis ve bir adet de büyük otel olacak. böylece istanbul'da yaşanan turistik otel sorununa bir nebze faydası olacak. binlerce kişi istihdam edilecek. unutmayın ki, önümüzdeki 10 sene içinde 10 milyon kişiye istihdam sağlamalıyız. bunu da ağırlıklı olarak hizmet sektöründe yapmalıyız. bu yüzden turizm istanbul için çok büyük bir istihdam kapısı olabilir. herkes sanıyor ki, istanbul'a çok turist geliyor. hayır gelmiyor ! türkiye'ye gelen 20 milyon turistin çoğu güneye gidiyor. istanbul'a gelen turist sayısı paris, londra ve roma'ya göre çok komik rakamlarda. halbuki istanbul tek başına 20 milyon turist ağırlayabilir ve her sene şehre 20 milyar $ girebilir. bu da istanbul'da en aşağı 2 milyon kişinin turizm sektöründe istihdam edilmesi demek. bu tip projelere karşı çıkan adamlar 2 milyona kadar saymaya başlasınlar. bakalım kaç gün sürüyor, ama unutmasınlar o saydıkları şey insanlardır !

    5- ayrıca hor gördüğünüz, küçümsediğiniz araplar, hindistan'ın agra kentinden, iran'ın isfahan'ına, istanbul'dan belgrad'a ve magrib'e kadar bir çok mimari eser bırakmış biz türklere güzel de bir ders vermişler. şu vakte kadar bölgede bizim yaptığımız gökdelenlere göre çok daha kişilikli olanını çizmişler. ne yazık ki, bizim yaptıklarımız oldukça tekdüze, sıradan ve tamamen materyalist amaçlar için yapılmış binalardı. araplar en azından klasik mavi dikdörtgen prizma plaza değil güzel bir bina dikiyorlar istanbul'a.
129 entry daha
hesabın var mı? giriş yap