316 entry daha
  • sola bulaşmak her zaman ilgi toplar buralarda. kolaydır. üretebileceklerin, diyeceklerin bitince, birşeyler söyleyenlere bulaşırsın. bu kadar. her zaman satar bu. aç oku, aktüel-tempo 1 ytl. her hafta bir spinapubica dosyası var. sürgündeki dev yolcular mı istersin, tkp'nin gizli belgeleri mi, mahir çayan'ın esrarengiz sevgilisi mi. işte bu yazıların alayının yazarıdır spinapubica, ilgi çekmeyi sever. söyleyecekleri bittiği vakit, pek de sever sola bulaşmayı. oturduğu yerden kesip biçmeyi.

    bunu spinapubica'ca yapmanın metodu pek bir klişedir. hafiften ben sizin ciğerinizi bilirim pozları takınacaksın ilk etapta. komünistlerin gizli amaçlarını tespit ve müşahede edeceksin. alelade beyinlerin algılayamadığı komploları süzeceksin. bir yandan da komünistlerin insanlığa verdiği büyük zararların altını çizeceksin. mesela sağa sola kızıl afişler asan bu tiplere, siz ne hakla benim kırmızı renk görmeme özgürlüğümü engellersiniz minvalinde vuracaksın. ideolojisizliğine yanmayacak, anti-ideolojiyi fikirmiş gibi sunacaksın. özgürlüğü anlamadan özgürlüğünü isteyecek, hukuku bilmeden hukuksuzluğa yanacaksın. her hafta aynını söyleyip, klişeden dertleneceksin.

    spinapubica burada aslanlar gibi savaşıyor bir başına, eee kendi gibiler bu hafta sinemada.
    (bkz: kurtlar vadisi ırak)
    (bkz: fikirlerimiz sinemada biz sözlükteyiz)
    (bkz: fikirlerimiz iktidarda biz hapisteyiz)

    spinapubica hakkında kafamda bir tanım veya verebileceğim bir örnek var eklemekten çekinmediğim,

    "ideolojisizliğin bayraktarı. politik apolitik. görüşü olmayan akıl hocası. anti-kahraman, kendini tezatla vareden insan. modern çağın sözcüsü. herşeyin karşıtı, hiçbirşeyin yandaşı. boşluktaki dolu. eleştirdiklerini anladık çok şükür, ah bir neyi savunduğunu da bilse insanı."
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap