77 entry daha
  • doom 3'ü oynamadım ama doom 1 ve 2yi oynamışlığım vardır. işte bu bilgilerle değerlendirirsem, sırf yapılmış olması için yapılmış bir film diyebilirim.

    bir bilgisayar oyunu klasiğinin beyaz perdeye aktarılması hoş ama oyun seçimi sanki biraz yanlış. çünkü id software'in ve john carmack'in ( bu arada prof. carmack komik bir ayrıntıydı) fps oyunları doom ve quake, kill 'em all tarzında oyunlar.(doom 3'te belki basit bir hikaye akışı ve ekip çalışması olabilir bilmiyorum. ama her gördüğünüzü öldürmek zorunda olmamanız da oyunu kill 'em all olmaktan çıkarmaz).

    bilgisayar oyunu uyarlaması film yaparken zaten elinizde senaryonun temel taşları var, karakterler, düşmanlar, müzikler , mekanlar her şey var. ama doom'da pek de bir senaryo yok. yani bir bilgisayar oyunu olarak tatmin edebilecek bir senaryo, sinemada gayet yetersiz kalıyor. o yüzden doom'un filmi ancak bu kadar olurdu. ya da tamamen deneysel bir film yapıp, baştan sona fps olarak yaparlardı filmi.

    film alien gibi başlıyor, bir george romero filmi gibi devam ediyor, belli bir süre doom oluyor (ki buralar gerçekten çok güzel), daha sora mortal kombat'ın filmine daha fazla yakışacak bir son ile bitiyor.

    filmde hikayenin, olan şeylerin hiç bir anlamı yok. aslında filmin anlamı da yok. ama en azından güzel bir action filmi isterdim, herkesin dediği fps sahneleri dışında o action da yok.
    keşke doom yerine half-life, deus-ex, fallout veya en azından quake'in filmi yapılsaydı (quake'de kat be kat daha fazla action olurdu. ayrıca yaratık çeşitliliği filmi götürürdü).
236 entry daha
hesabın var mı? giriş yap