12 entry daha
  • halilarda takla atmalar basladiktan sonra "ya sundadir ya bunda"yi izlemedigim icin, goremedigim sikin/tasagin yarattigi sansasyondur. izlemeyince bir sey gormuyoruz yani. izleyen de, "memedali bize sik tasak gosterdi yaziklar olsun" desin, izlemesin bundan sonra da. haber programi degil, hayata dair bir icerigi yok; mehmet ali erbil sunmasa kimsenin izlemeyecegi bir yapim. adam, yedi sulalem omur boyu calissa kazanamayacagi bir meblagi vergi olarak odedi. yedi sulalesinin gelecegi garantide yani. bak onumuzdeki hafta esi cocugunu dogurmak icin amerika'ya gidiyor mehmet ali erbil ile. nedir yani kisaca? paranin amina koymus. sikinde degil kimse bu saatten sonra. gittigi amerika'dan donmez en kotu ihtimalle. bu bir.

    su an televizyonda "dans eder misin?" isimli yarisma programi var. 3 saattir meme got izliyorum. danslardaki figurler de seks ustune kurulu. ya surtunuyorlar, ya da birbirlerine ziplayip duruyorlar. seks bu. hah bu da bir isaret olmali; an itibariyle de yarismaci inci'nin sutyen kopcasi acildi. seda sayan program yapiyor; sabah sabah ekranin %90'i meme oluyor. yahu turk halkinin oryantal sevdasi diye bir sey var? ne oryantali lan. hep ayni figurler; hicbir yaraticiligi, estetigi olmayan siktir boktan bir sey oryantal. o kadar kendi kulturumuz, danslarimiz varken zaten nedir oryantal? turkiye'de oryantale bale hassasiyetiyle yaklasilmasinin nedeni nedir? meme got gobek kombosu. yemeyelim birbirimizi artik. surekli kic bas izliyoruz televizyonda; kimsenin icinden gecmiyor mu o giysilerin icindekiler? yarismaci kizlarin ic camasirlari gorunurken iyi miydi? her cumlenin sonunda "mina koyim" diyen bizler degil miyiz? kizlarin yaninda kufur etmezken, simdi kizlar degil mi noktalama isareti gibi kufur kullanan? okan bayulgen degil miydi kizlari seyircilerin kucagina atan? herkes duzgun de, herkes ayni kalmis da, mehmet ali erbil mi dejenere yahu? birakin bunlari. bu iki.

    sovunda surekli takilan elemanlar var. obez ikizler, tikli adamlar, cuce insanlar filan. bunlarin akil sagliklari, aksakliklari oldugu belli olsa da gayet saglim seviyede. nerede olduklarinin gayet farkindalar, aileleri de mevcut hepsinin. o yuzdendir ki mahalledeki erkek diye dolanan butun orospu cocuklarinin ustunden gectigi "mahalle delisi" tadi yakalamanin luzumu yok. bu toplumun disladigi insanlara mehmet ali erbil maas baglatiyor. o obez ikizler, mehmet ali erbil ile studyoda program yaptiklari zaman yasama sevinci bulduklarini soyluyor. "ozurluleri kullanma!" (engelliye "ozurlu" diyen insanlarin gosterdigi duyarliligi da ben sikeyim) cagrilari ustune o insanlari studyodan cikarttiginda, aglayarak donmek isteyenler de o engelli dedigimiz dislanan insanlar. neden? cunku cepleri para gordu. cunku iki gun once dislayan insanlar, "ayyyy canimm" diye karsilar oldu yollarda. hayata dair ic burkan detaylarda gunah cikartmaktan hallice isler bunlar. bu uc.

    mehmet ali erbil'in kimligi belli. bu yaptigi ve gelecekte yapacagi hicbir abukluk beni sasirtmayacaktir. kultur atasesi degil; tele on acilana kadar varligi unutulmus, unutturulmus bir adam. hatirlatirim; "tele on, yataga kon". boktan dedigimiz espriler girfirt esprileri. babalarimiz anliyor bunlari. saniyor musunuz ki 25 sene sonra "yarildigimiz" cem yilmaz esprilerinin bundan bir farki kalacak, cocuklarimiz farkli seyler soyleyecek? hayir dostum. biz buna nesil farki diyoruz. benim babam da bana hala ve israrla cuccuk cekiyor. o el isledigi surece de biliyorum ki erojen bolgeme dogru yonelecek. olene kadar da o eline fantomun kurukafa yuzugunu arayacak. dumur olmaya gerek yok yani. donu da inmeseydi herifin, bu olaylar yasanmayacakti. programda her gun neler donuyor. bu dort.

    bu elestirilecek bir durum. cok dogru. yapmasa da olurdu. studyo hakimiyeti cok yuksek bir adam mehmet ali erbil. arkadas ortamiyla studyo ortaminin ayrimini yapamadi; bundan sonrasi "kaliteden odun vermeden zirvede" olan atv'nin bilecegi istir. ve fakat, oncesinde de degindigim gibi; mehmet ali erbil, halit kivanc degil, orhan boran degil, mustafa yolasan degil. gayet ciddiyetsiz bir insan. laubali bir adam. tuhaf olan bir sey varsa; bu elestiriyi getirenlerin bazilarinin, milyonlarin ugruna canini adadigi ve binlerin canini verdigi ideolojileri, "bilgisayar basindan da olsa" am, got, sik, orospu cocugu olmadan savunamayan insanlar olmalaridir, pornografiyi yadirgamalaridir. kandirmaktan filan bahsederken iki dakika dusunelim. cok degil. hatta bu iki dakika icinde, koyun gibi "adam dogru konusuyor bab" diye meleyerek pesinden giden insanlar da bir dusunsunler kendilerini. eminim ki zaman bile artacaktir. konformizm arkasindan olduktan sonra, savunulan ideolojinin ne oldugu umrumda degil zerre onemsemiyorum ama; surada toplasan 2000 kisi aktif, bakmayin 12000 kusur yazar var dedigine istatistiklerin. bu yazdiklarimiz kimsenin umrunda degil. su olayda da bizden baska okuyan yok bu satirlari. birbirimizin yuzune, yine biz bakiyoruz. "banane abi katilmazsin katilmazsin! senin bilecegin is!" dedikten sonra tribunlere oynamayalim dogrucu ahmet gibi. sahsen o kadar terliyim ki. bu da bes.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap