• nezarete bonzai sokmak yasak değil mi yahu?
  • (bkz: ayran kafası)
  • bunu kınayan kafalardan öyleleri vardır ki; ölümden döndüm, öte tarafta x şahsına oy verin dediler diyip kendi liderini işaret eden taraftarlarının dediklerini sorgusuz sualsiz kabul eder. ama konu bir başkası olunca, veya daha doğru bir ifadeyle, bir başkası dini bir temayı kendisine hüccet gösterdiğinde aniden onunla makara yapası gelir bu arkadaşların. ikiyüzlülük mü değil mi bilemeyeceğim.

    evvela, hz peygamber'in nereye, nasıl teşrif buyuracağı kimsenin haddi değildir. "inanan" insanlar için bu teknik olarak mümkündür; inanmayanları direkt geçiyorum. böyle bir olayın olduğunu iddia eden birisi çıkarsa da sen ancak ya yalan söylüyorsun dersin ya da inanırsın. alternatiflerin sınırlı yani.

    yani demem şu ki; müslümansan, böyle bir hadiseye sırf teknik olarak mümkün olmadığıni iddia ederek yalandır diyemezsin. ya ne dersin peki? en fazla bunu söyleyen yalan söylüyor dersin sıyrılırsın. tekrar ediyorum; bu söylediklerim müslümanım diyen insanı bağlar.

    peki, hz peygamber veya dini başka bir şahsiyet gündüz gözüne görülebilir mi? bizzat, rüya veya yakaza hali dahi olmadan görüldüğünü nakleden islam alimi çoktur. dileyen araştır bulur.

    hülasa bu türden konular subjektiftir. müslüman değilsen zaten baştan safsatadır senin için. ama müslümansan, ya yalan söylüyorsun diyip sıyrılacaksın, ya inanacaksın, ya da ikisine de girmeyeceksin. ortası yok hacım.
  • bunu diyen vatandaşa "sorsaydın gazzeye ne zaman uğrayacakmış" diye sual edilebilinir. he sonra kendi söyledikleri mantıklı gelip, sen bunu sordun diye suçlu olursun. orası başka.
  • hapisten yırtmak için numara olabilir.
    tabi bu akıl mantık yerinde bir yorum akıl mantığı kapatıyoruz ve diyoruz ki işte resul haksızlık karşısında mazlumun yanında denenebilir.
hesabın var mı? giriş yap