• 2008 krizinde bir şirketin çöküşünü anlatan bir film. ekonomi, şirket yönetimi konulara ilgiliyseniz tavsiye edilir.

    --- spoiler ---
    küçülmeye giden şirketin, eric'i işten kovmasıyla film başlıyor denilebilir. uzun süredir üzerinde çalıştığı hesaplamaları, bitiremeyip çıkarken. peter'e veriyor. peter nereden kafasına esti bilmiyorum ama eksik yarım bıraktığı yerden devam ettirip hesaplamaların sonucunda şirketin 2 haftadır boka sardığını, yakında tepe taklak olacağını görüyor.
    yalnız şuna da değineyim, hesaplamalar yaptığı sahnede, kamera açısı keşke grafiklere ve bilgisayar ekranına göre olsaydı. ilk ne yaptığını anlamıştım esasen. filmde kamera açıları bakımından biraz kusurlu.
    gecenin bir yarısı üst yönetim toplanıyor ve toplantıda piyasayı bir nevi dolandırarak takas ve alımın durdurulup, sadece %94lük şirket satışını kararı çıkıyor. şirketin batacağından ve krizde iyice boka saracağını bilen eric ise saatlik 176 bin dolara analizini kimseye söylememek için borsa kapanana kadar odasında oturmak için alıyor.

    şaka gibi ama demek böyle durumlarda borsayı etkileyecek bilgileri bilmek bile size milyon dolarlar kazandırıyormuş. game of thrones izleyenler bilir lord varys bir kaç kez tryion ile konuşurken asıl güç bilgi minvalinde sözler söylüyordu.

    toparlamak gerekirse, kriz anlarında şirketlerin nasıl tepkiler verdiğini, faturanın alt kademedeki çalışanlara kesildiğini anlatan bir filmdi. eğer bu tür alanlarda ilginiz yoksa izlerken sıkılabilme ihtimaliniz yüksektir.

    --- spoiler ---
  • guzel pilav yapiyor.
  • buyuk sirketlerin krizden once nasil davrandiklarini gosteren guzel film. izlemenizde fayda var, sirketlerin nasil yonetildigi, nasil zor kararlar alabildigini gösteriyor.

    icinde 2 adet yan karakter diyebilecegimiz ekonomist muhendis karakter iceren filmdir. biri insaat muhendisi, digeri ise roket muhendisi. hayattaki idolum bu filmdeki roket muhendisi.

    (bkz: idol olarak yan karakter secmek)
  • #57457514 buyurmuş yazar. sana ne lan? seni mi sikiyor taksimde içip sapıtıp? bırakın isteyen erkek siksin, isteyen amını hemcinsine yalatsın, istiyorlarsa 3erli 5erli sevişsinler. sana ne beyin partikülüne tükürdüğüm sana ne?
  • (bkz: aktroll)
  • #58019699 nolu ibretlik bir girisi olan yazarımsı.

    tecavüze uğramış kız için esmer erkek istemiyor musunuz diyecek kadar iğrenç
  • rahat bir saat daha uzun olması gereken film. son kısımları çok hızlı geçiştirilmiş, böyle olunca da duygunun yansıması kesik kalıyor, bir final patlaması yapamıyor.

    ayrıca bütçesi nasıl 3.5 mio dolar bu filmin anlamadım o kadroyu görünce(+ set, prodüksiyon vs). kevin spacey ve jeremy irons asgari ücret + sodexoya mı anlaştı nedir?!!

    ama yine de güzel bir kesit aktarımı, izleyiniz...

    adettendir: 7/10
  • firma internetler'e göre muhtemelen goldman sachs. burada da mahkemesinden bi video var: https://www.youtube.com/watch?v=whlzfwwvv98
  • izlenecekler listemde yer alan film. kadrosuna rağmen bütçesi şaşırtıcı, galiba tacizci kevin amca karın tokluğuna oynamış. zira filmin bütçesi 3 buçuk milyoncuk*

    filmi izleyecek olmamın esas nedeni: aldığı güzel yorumlar ve simon baker.
  • the big short, inside job ve too big to fail filmleri ile birlikte doğru sırada izlenirse akıllarda en ufak bir soru işareti kalmayacaktır.

    aşağıdaki sıra ile izlenmesini tavsiye ederim.

    1- inside job
    2- the big short
    3- margin call
    4- too big to fail

    sadece margin call u izleyip anlamamış veya sıkılmış kişilerin bu komboyu tamamladıktan sonra fikirleri kesinlikle değişecektir.
hesabın var mı? giriş yap