• iskoç avuntusu..
    viski eskitilme esnasında her yıl %2sini buharlaşarak kaybeder, cimri iskoçlar da avunmak için bu buharlaşan kısma "meleklerin payı" der.
    iskoç yasalarına göre viskiler şişelenmeden önce en az 3 yıl meşe fıçılarda bekletilir, bu sürede de viskinin yaklaşık %6sını melekler içer. cennet mevzuunda bahsedilen kevser de iskoçya'daki damıtımevlerinden buharlaşarak göğün yedi katına karışan viskidir kanımca.
  • duyduğum en güzel içki mottosu. içkiyi değil de alkolu seven bir kafa yapısından çıkabilecek bir söz.
  • jack daniels bununla ilgili bir oyun yapmis. oyunda da meleklere soyle bir atifta bulunmus. "olgunlaşma süreci sırasında fıçıdan buharlaşan küçük bir miktar viskiye meleklerin payı denir. jack daniel's tennessee whiskey'mizi depolarda dinlendirirken dikkatlice korunduğunu bilmek için bir miktarını meleklerle paylaşma fikri hoşumuza gidiyor. "
  • viski eskitme amacıyla fıçıda bekletildiği sırada %2 sini buharlaşarak kaybeder, bu buharlaşan kısma "meleklerin payı" denirmiş. bunu adını verdiği filmden öğrendim ve çok hoşuma gitti. 'her insana ikinci şans verilmeli' mesajını da içeren filmi izlerken 'her insan' kısmına maalesef katılamadım. ama güzel, insanı gülümseten şirin bi filmdi.
  • bozulayazan niyetler, vazgeçilen asansör, boğazımdaki düğüm, tutulmamış söz, pizzanın sert kenarı, tomanın buğusu, ifadesiz telve, iç ses şarkıları, 21 gram, yarım kalan slogan, her nevi süveyda, kayıp çorap tekleri, eklenmeyen tuz, uzaktaki o köy, oltadan kaçan sazan, iadesiz taahhüt, tutmamış aşı, geri kalmış saatler, eksik naz, harflerin şapkaları, ipi kopuk uçurtma, dileksiz kayan yıldız, elle girilen barkod, gönülsüz sevişmeler, cisimleşemeyen tanım, lüzumsuz telefon numaraları, heisenberg kararsızlığı, uyuyakalınan masal, ihtiyaçsız referans, yanlış budanan çiçek, inanılmaz tatlı kin, ıssız teraslar, gözden yiten patika, dondurma damlaları, içimdeki nar, sallanmayan yumruk, dürüst pinokyo burnu, yanlış ayrılan -de'ler, kumdan kalenin nemi, dipteki nota, ruh temas aralığı, akrostiş hataları, vakitsiz ince şeyler, esintisiz pelerin, kapsam dışı yanlışlık, lost in translation, kendi bozulan ütü, yetim iki yanlış, sudan kuru sebepler, kırık dökük link, küçülmüş palet, sığ nefes, yanlış biber, mevsimsiz kuş bakışı, dilimin ucundakiler.. de bu kategoriye girer.
  • http://www.meleklerinpayi.com/ adresindeki ilk turkce viski blogu.
  • çölyak hastalarının viski içebildiği gibi ilginç bilgilere yer güzide blog.
  • viski üzerine 2012 yılında çekilmiş ken loach filmi.
hesabın var mı? giriş yap