• eda taşpınar'ın herhangi bir ısıya dayanıklı kıyafet, 100 faktör güneş kremi, sarınacak ıslak battaniye olmadan da, bakkala çikilop almaya gider gibi bir rahatlıkla yerine getirebileceği bir görev.

    döndüğünde ne renginde, ne de şeklinde bir değişiklik olacağını sanmam hanımablanın.
  • imkansiz degil. şuanki teknolojilerle bile gayet mumkundur.
  • yalnızca güneş'e gitmeyi sadece mesafe veya sıcaklığa dayanıklılık sorunu sanan aklı evvellerin şu anda mümkün olduğunu iddia edeceği olay. güneş'e gitmekten ne anlıyorsun? bundan anladığın sadece güneş yörüngesine oturmaksa, o zaman yerinden kalkmana bile gerek yok, zaten güneş yörüngesindeyiz. anladığın güneş'e daha fazla yaklaşmaksa, yörüngesine göre uygun zamanda ay'a astronot göndermek de güneş'e daha fazla yaklaşmaktır. ama eğer güneş yüzeyine yaklaşmak, hatta inmek kastediliyorsa, mesafe ve sıcaklık (ki milyonlarca santigrat dereceye varır) dışında, zehirli gazlar, dünyanın yüzlerce katı kütle çekimi, aşırı radyasyon, güneş patlamaları gibi pek çok etken var. bir de güneş dünya yüzeyinden farklı olarak, çok yüksek kütle çekim gücü sayesinde bir arada bulunan bir gaz yığınıdır. yani yüzeyine ayak basıp toprak örneği falan alamazsın güneş'ten. ama yok, bizim her şeyin uzmanı yazarlarımıza göre bugün de mümkündür bu.

    (bkz: yav hee he)
  • ofisteki sevilmeyen insanın nasadaki versiyonu gönderilecektir.
  • denenmiş ve başarılamamışı için: (bkz: ikaros)

    (bkz: olmaz olmaz deme olmaz olmaz)
  • böyle bir aracın yapılabilmesi için gerekli malzeme, bugün için en yüksek erime noktasına sahip katı refrakter seramik (metal oksit) malzeme (alaşım olarak) olan tantalyumhofniyumkarbittir (ta4hfc5). bu malzeme 4215 oc’ ta erir, güneşin taç tabaka sıcaklığının 5500-6000 oc olduğunu düşünülürse, söz konusu yolculuğun bir barbeküye dönüşmesi kaçınılmazdır
  • insan olarak gider, en başa döner, sıvı olarak gelir. allah bizi bir damla sıvıdan yarattı.
hesabın var mı? giriş yap