• eksik bir önermedir. doğrusu 'ulan öfke de bir hitabet sanatıdır be amuğa goyayım dellendirmeyin adamı skıerimaaaa!!!!' olacaktır.
  • sayın rte ile karşılıklı bir sohbet edebilmek için yanıp tutuşmama sebep olan açıklamadır. öfkeye izin çıktı. seyreyleyin beni o münazarada.
    hitabetin kitabını yazacağım. kendisinin aklını alacağım. zincirlerimden asıl şimdi kurtuldum.
    sırada "dayak cennetten çıkmadır" "gün gelir bilek, aklı büker" "her argo küfür değildir" "o laflar boy boy" var. heyecanla bekliyorum.
    başbakanlığa dilekçemi verdim, görüş sıramı aldım. hayırlısı...
  • doğrudur... özellikle hardcore ve punk müzik tarzları, öfkeyi müziğe dökmek ve bir ifade biçimi olarak sunmaya dayalıdır...

    iddiayı ortaya atan da oldukça hardcore bir lider değil midir zaten?

    ne zaman televizyonda konuşmaya başlasa şunu düşünürüm; helal olsun meclise brütali sokmuş adamdır... bu gün sayaseti bıraksın müziğe başlasın, hayko'ya 5 basar.
  • söyleyenini bir köşeye bırakırsak hitabette öfkeyi araç olarak kullanmak kitle manipülasyonunda bir noktada gaz veren, etki altına alınan kitleyi ortak bir hedefe yönelten , güdüleyen oldukça güçlü bir enstrümandır. öfke ve nefret aktaramında haklılığını ve güçlülüğünü kutsarken, yaratılan düşmana yöneltilen her ateşli konuşma topluluğun ilkel duygularını , yırtıcılıgını ortaya çıkarır.
    uygun bir cehalet varsa ellerinizin altında ya da adanmışlık, öfke kesinlikle hitabette yeri geldiğinde bildiğiniz kan ve can katar.
    nazi almanyasinda öfke çekiciliği oldukça sık kullanilmistir mesela.yukarida aslında açıkladım ama yine de öfke çekiciliği nedir dersek"öfke çekiciliği, insanlar üzerinde öfke oluşturarak belirli bir konu hakkında olumsuz tutum geliştirmesi ve ona karşı istenilen yönde hareket etmesini amaçlayan bir ikna tekniğidir." kim hitler'in mussolini'nin yeterince ikna edici olmadığını söyleyebilir?
    benzer hitap şekilleri askeri alanlarda da görülmektedir. ofkesiyle, deliligiyle neredeyse patentli bir generalden söz edebiliriz. general patton'un efsanevi nutku baştan aşağı argo ancak öfkesinin sıcaklığını ve hırsını görebiliyorsunuz.
    nerede , ne zaman, kimlere hangi yoğunlukta kullanıldığına göre sonuçları değisebilmekte.belki de sağ donmeyecegi bir savaşa hiç kimseyi kibarca yollayamazsiniz.
    şimdi biraz daha günümüze gelsek ve toplumdaki kutuplaşmaya biraz geriden baksak öfkenin , radikalleşmenin izlerini görürüz. normal şartlarda yaptığımız eylemlerin başkalarının canını yaktığını, zora düşürdüğünü gördüğümüzde eylemlerimizi gözden geçirir ve muhtemelen değiştiririz. ancak bu milyonların arasındaki tarafliliga döndüğünde etik değerlerimiz donma poziyonunu almaktadır.
    siyasi seçimlerimizin sonuçları olan ekonomi, sağlık,eğitim vb her alanda iktidar tarafında olsanız bile etkilenirsiniz şayet kadrolu bir partili değilseniz ya da tüccarları. peki kişiyi bu somut kar zarar analizinden yoksun tutan nedir? tabi ki bunun çok yönlü bir cevabı var ancak bu yanıtların kollarından biri ötekilestirme politikasının sonuçları ve uzun yıllar boyunca öfkenin bir söylem ve beden dili olarak da kullanılmasıdır. bireylerin bir yerlere ait olma ihtiyacını ateşli bir taraftarlıkla bezenmesi tarihin her sayfasında mevcut.
  • sözlük yazarlığına soyunduğunun resmidir. entrye tanımla girmek gibi bişeydir bu. konuya tanımla girmiş akabinde yine esmiş kavurmuştur kendince.
    yakında kendisinden korelasyon gibi popüler sözlük söylemlerinden duyarsam şaşırmıycam.
    ayrıyetten bu şekil tanımlamanın sözlük camiasında prim yapacağı içerisindeyim.
    (bkz: eşşek bir referandumdur)
    (bkz: takvim bir mekaniktir)
    (bkz: türban bir klasör sırtlığıdır)
    (bkz: götünden element uydurmak)

    bir de şöyle birşey var;
    (bkz: yedi ölümcül günah)
    (bkz: öfke)
  • söyleyenini şevki yılmaz vb. kişiler gibi sanatçı yapan söz. zaten sözün copyright sahibi de gün geçtikçe o kıvama yaklaşmakta sanki.
    (bkz: sevki yilmaz)
hesabın var mı? giriş yap